Абетка будівельника - це словник будівельних термінів, що опубліковані у будівельних нормативах. Терміни що вживаються в ДБН, ДСТУ та інших документах, представлені у цьому каталозі містять визначення, російський або англійський переклад та ілюстрації. Терміни містять посилання на нормативні документи в яких згадуються.

Популярні Будівельні терміни:

Контур
(переглядів 243)
Перестроювання частоти кварцового генератора
(переглядів 243)
Рейкова лита заготовка
(переглядів 243)
Рейкова підкладка напівроздільного скріплення
(переглядів 243)
Робота на різних несійних частотах
(переглядів 243)
Розмір крупинок
(переглядів 243)
Ротаційно - карамелеформувальна машина
(переглядів 243)
Рядковий пошук
(переглядів 243)
Санітарні норми охорони вод
(переглядів 243)
Свіжозібраний хміль
(переглядів 243)
Сеанс роботи
(переглядів 243)
Сервісний засіб
(переглядів 243)
Сигнал заглушування відповіді
(переглядів 243)
Система таємного радіозв`язку
(переглядів 243)
Слухання активного мулу
(переглядів 243)
Список доступу
(переглядів 243)
Стругова установка для пластів середньої потужності
(переглядів 243)
Стругова установка для пологих пластів
(переглядів 243)
Структура НТМ
(переглядів 243)
Сушильно - охолоджувальний апарат цукрове виробництво
(переглядів 243)
Таранна стругова установка
(переглядів 243)
Темперувальний збірник
(переглядів 243)
Термовологовіброкамера
(переглядів 243)
Тихохідна стругова установка
(переглядів 243)

Виберіть літеру для пошуку будівельних термінів:

А [739]
Б [652]
В [1645]
Г [724]
Д [950]
Е [526]
Є [29]
Ж [77]
З [1158]
І [385]
К [1944]
Л [487]
М [981]
Н [978]
О [958]
П [2758]
Р [1115]
С [1900]
Т [1162]
У [309]
Ф [590]
Х [206]
Ц [160]
Ч [230]
Ш [323]
Щ [38]
Ю [42]
Я [46]

« 1 2 3 4 ... 1407 1408 »
Асбоцементные изделия - це изготовляют из смеси распушенного асбеста, портландцемента и воды. Различают листовые (плоские и волнистые) и трубные изделия. Волнистые асбоцементные листы называют шифером, плоск ... Читати далі »
Левкас - це полужидкий меловой водно-клеевой состав для подготовки под окрашивание рельефных поверхностей из различных материалов. Состав (% по массе): казеин - 7,5, глицерин - 1,75, нашатырны ... Читати далі »
Ковроплен - це рулонный материал для покрытия полов в жилых помещениях, в коридорах. Выпускается в рулонах длиной по 15 м, шириной 1,2 и 1,5 м при толщине 4,5 мм. Поверхность ковроплена покрыта п ... Читати далі »
Арматура электротехническая - це щитки, патроны, выключатели, розетки и др. устройства, входящие в состав электропроводки.
Балясина - це вертикальний елемент балюстради, невисокий фігурний (часто веретеноподібний) стовпчик, що підтримує перила сходів, терас, балконів, дахів.

Балясины в архитектуре ... Читати далі »
Велосипедна доріжка - це доріжка з покриттям поза межами проїзної частини вулиці та/або дороги, розташована окремо чи суміжно з тротуаром або пішохідною доріжкою, що призначена для руху на велосипедах, інв ... Читати далі »
сталевий панельний радіатор - це являє собою прямокутну панель, що складається з двох зварених разом сталевих листів, виготовлених з холоднокатаної сталі з відштампованими поглибленнями, які при зварюванні утворюю ... Читати далі »
Будівельний розчин із заданими властивостями - це Будівельний розчин, приготовлений із дотриманням заданих пропорцій, властивості якого забезпечуються заданими пропорціями складових частин (рецепт ... Читати далі »
Секційний вузол - це вузол, який об'єднує декілька водопровідних стояків у даній секції.
Лінія обвуглювання - це Межа між обвугленим шаром і приведеним поперечним перерізом.
Базальтові супертонкі волокна - це це шар штапельних волокон діаметром 1-3 мікрона переплетених та зміцнених між собою силами природнього тертя у формі холсту. Це холст базальтової вати високої якості, який використ ... Читати далі »
Генеральна схема планування території України - це містобудівна документація, що визначає концептуальні вирішення планування та використання ... Читати далі »
цільовий метод нормування у будівництві - це спосіб формування вимог до об’єкта нормування у будівництві, який передбачає встановлення цілі та конкретних критеріїв оцінки технічних характеристик об’єкта нормування у будівницт ... Читати далі »
розпорядчий метод нормування у будівництві - це спосіб формування вимог до об’єкта нормування у будівництві, який передбачає поелементний опис об’єкта нормування у будівництві (встановлення рішення, конструкції, матеріалу, які н ... Читати далі »
Параметричний метод нормування у будівництві - це спосіб формування вимог до об’єкта нормування у будівництві, який передбачає встановлення цілей та/або параметрів безпеки, функціональності та якості об’єкта нормування у будівницт ... Читати далі »