› 
 › 
В Мінрегіонбуді схвалили проекти нових державних стандартів та норм у будівництві

18:56

В Мінрегіонбуді схвалили проекти нових державних стандартів та норм у будівництві

У Міністерстві регіонального розвитку та будівництва України відбулося засідання президії Науково-технічної ради. В ході роботи ради обговорено проблемні питання технічного переоснащення і реконструкції енергоблока №2 Трипільської ТЕС, розглянуто питання нормативного забезпечення будівництва.
Зокрема, йшлося про нормативне врегулювання вимог до забезпечення безпеки, експлуатаційної надійності та довговічності споруд транспорту – мостів та труб, про проект національного стандарту з проектування та виготовлення сталефібробетонних конструкцій будівель і споруд різного призначення, про склад, зміст, порядок розроблення, погодження та затвердження генеральних планів сільських населених пунктів.
За результатами обговорення прийнято відповідні рішення Науково-технічної ради Міністерства: схвалити проекти ДСТУ-Н «Конструкції будинків і споруд. Настанова з проектування та виготовлення сталефібробетонних конструкцій», ДСТУ-Н «Настанова з оцінювання і прогнозування технічного стану автодорожніх мостів» та рекомендувати до прийняття, ДБН «Мости та труби. Основні вимоги проектування», ДБН «Мости та труби. Навантаження та впливи», ДБН «Мости та труби. Обстеження та випробування», ДБН "Склад, зміст, порядок розроблення, погодження та затвердження генеральних планів сільських населених пунктів". Стосовно техніко-економічного обґрунтування технічного переоснащення і реконструкції енергоблока №2 Трипільської ТЕС запропоновано доопрацювати ТЕО в частині вартісних показників та надати Мінрегіонбуду розгорнуту інформацію з відповідними обґрунтуваннями про збільшення окремих складових зведеного кошторисного розрахунку.

Просмотров: 7051 | Добавил: | Рейтинг: 0.0/0

Обговорення В Мінрегіонбуді схвалили проекти нових державних стандартів та норм у будівництві - 27 Лютого 2009, коментарі та відгуки: