› 
 › 
Національне виховання студентів

20:02

Національне виховання студентів

Метою освіти в Україні є всебічний розвиток людини як особистості та найвищої цінності суспільства, розвиток її талантів, розумових і фізичних здібностей, виховання високих моральних якостей, формування громадян, здатних до свідомого суспільного вибору, збагачення на цій основі інтелектуального, творчого, культурного потенціалу народу.

Чинне законодавство України про освіту, включаючи і вищу, серед головних пріоритетів її розвитку ставить завдання створення життєздатного безперервного навчання і виховання для досягнення високих освітніх рівнів, забезпечення можливостей постійного духовного самовдосконалення особистості, формування інтелектуального та культурного потенціалу як найвищої цінності нації.

Разом з тим, радикальні зміни, які переживає наше суспільство, здобуття незалежності, творення власної держави, перехід до ринкової економіки, спричинені ними гуманістичні і демократичні зрушення в світогляді, ідеології, гостро ставлять проблему піднесення виховної роботи в колективі університету в цілому, особливо з студентською молоддю, на якісно новий рівень.

Робота із формування інтелектуального та світоглядного розвитку студентів викладачів та особисто кураторів академічних груп постійно розглядається на засіданнях методичного семінару кафедри, де куратори діляться досвідом роботи та проблемами які виникають у ході роботи зі студентами. Їх досвід систематизується, вдосконалюється. Розробляються нові методи виховної роботи. Основною проблемою останнього року куратори відмічають складний адаптаційний період у процесі впровадження кредитно-модульної системи організації навчального процесу.

Просмотров: 2926 | Добавил: | Теги: освіта, ванна, студенти, університет | Рейтинг: 5.0/1

Обговорення Національне виховання студентів - 26 Листопада 2011, коментарі та відгуки: