› 
 › 
Аналізу опалювального періоду, що минає Міністерством

18:59

Аналізу опалювального періоду, що минає Міністерством

Мінрегіон приступив до аналізу опалювального періоду, що минає. На його основі буде підготовлено план заходів з підготовки до наступного опалювального сезону 2013-2014 років. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник на прес-конференції в інформаційному агентстві «Укрінформ».

«Поставлено завдання відповідним структурним підрозділам Мінрегіону у співпраці з управліннями житлово-комунального господарства областей підготувати чіткий покроковий план заходів з підготовки до опалювального періоду. Виконання цього плану буде запорукою стабільної роботи в майбутньому», - сказав Міністр.

Геннадій Темник


За словами Геннадія Темника, запобігти всім аваріям, які можуть трапитися під час опалювального періоду, неможливо через зношеність більшості тепломереж. Однак, наголосив Міністра, правильно скоординовані професіоналів, які ліквідовують аварії, завчасно підготовлена техніка, люди в діях кожної ланки – від комунального підприємства до Міністерства, а також чітко налагоджена система контролю, консультацій та взаємодопомоги дозволяли і дозволять в майбутньому своєчасно вирішувати проблемні ситуації. Така координаційна злагодженість на майбутні опалювальні періоди дость змогу пересічним українцям меблі для домівок будучи впевненими у стабільності температурно-вологісного режиму приміщень.

«Зараз ми працюємо над схемою, яка нам дозволить бути готовими до різних видів аварійних ситуацій і міститиме чіткий план - як, хто і коли повинен на них реагувати», - сказав Геннадій Темник. (і хто буде нести відповідальність :-)

Міністр наголосив, що окрему увагу у підготовці до наступного опалювального періоду приділять модернізації виробництва теплової енергії, мереж теплопостачання та термомодернізації будівель житлового фонду і соціальної сфери. Мета - скорочення споживання природного газу на підприємствах комунального господарства. Міністр поінформував, що нещодавно на нараді в Уряді з питань вжиття заходів щодо економії природного газу на підприємствах з виробництва теплової енергії та гарячої води, було прийняте рішення про створення робочої групи під керівництвом очільника Мінрегіону, в аспекті вседержасного скорочення споживання природного газу. Завдання робочої групи – опрацювати техніко-економічні обґрунтування проектів, які регіони підготують для підготовки опалювального періоду 2013-2014. Проекти мають базуватися виключно на економії споживання природного газу. Зараз Міністерство збирає інформацію з регіонів про ефективні приклади застосування у котельнях альтернативних видів палива. На основі їх аналізу і виходячи із наявності в регіоні в більшості того чи іншого виду альтернативного палива (вугілля, солома, торф, тирса, біогаз і т.п.) областям буде рекомендовано переводити котельні на альтернативні види палива. (знову повернемося до ініціативи Ющенка - топити соломою :-)

Прес-служба Мінрегіону

Просмотров: 2100 | Добавил: | Теги: опалення, модернізація, міністерство | Рейтинг: 0.0/0

Обговорення Аналізу опалювального періоду, що минає Міністерством - 10 Квітня 2013, коментарі та відгуки:

2013-04-10 Спам
1.
«Синоптики прогнозують найближчим часом потепління у більшості регіонів України. Думаю за десять днів, максимум - два тижні опалювальний сезон 2012-2013 років буде завершено повністю», - додав очільник Мінрегіону.
Ответ: