› 
 › 
Другий граничний стан при розрахунку дерев'яних й пластмасових конструкцій

22:11

Другий граничний стан при розрахунку дерев'яних й пластмасових конструкцій

Під час розрахунку за другим граничним станом має виконуватись умова, коли деформації або переміщення від нормативних навантажень, які визначають виходячи з припущення про пружну роботу деревини або пластмас, не перевищують деформацій, встановлених нормами:

f=φ(gн,l,E,I)<[f],Δ<[Δ]


де f та Δ — розрахункові прогин та переміщення; [f] та [Δ] — прогин та переміщення, які допускаються за нормами проектування.

Розрахунок за другим граничним станом провадять на дію нормативних навантажень, тобто в нормальних умовах експлуатації, оскільки розрахункові навантаження проявляються рідко і небезпека виходу конструкції з ладу в зв'язку з перевищенням деформацій їхніх граничних значень при розрахункових навантаженнях невелика.
У стиснутих елементах допускається пружно-пластична робота деревини, яку враховують при розрахунку їх на стійкість. Розрахунок елементів розтягнутих, тих, що працюють на згинання, а також на згинання та стискання, виконують у пружній стадії роботи, оскільки не допускається руйнування розтягнутих волокон.

Сттатті за темою:
МЕТОД ГРАНИЧНИХ СТАНІВ
Перший граничний стан.
Другий граничний стан.
НОРМАТИВНІ ДАНІ ДЛЯ РОЗРАХУНКУ

Просмотров: 3658 | Добавил: | Рейтинг: 0.0/0

Обговорення Другий граничний стан при розрахунку дерев'яних й пластмасових конструкцій - 13 Серпня 2011, коментарі та відгуки:

2012-01-10 Спам
1.
гост 13109 97 украина
Ответ: