› 
 › 
Генплани забудови змінюватимуться 1 раз на 5 років

16:12

Генплани забудови змінюватимуться 1 раз на 5 років

Починаючи з 1 січня 2012 року забудова українських територій відбуватиметься точно до затверджених генеральних планів. Так регламентує новий Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності» міністерство регіонального розвитку.

За словами заступника міністра, всі органи місцевої влади до кінця цього року обов’язково мають привести мвою містобудівну документацію відповідно до нового закону, бо з 1 січня 2012 року території, що не зазначені генеральними планами, відводитись не будуть.

Заступник Міністра порекомендував місцевій владі серйозно віднестися до розробки містобудівної документації, бо наступні зміни до відповідних проектів забудови територій дозволять внести лише за 5 років.

«Доки ділянка, запланована під забудову, не пройде громадські слухання, не затверджена місцевим органом влади та не буде включена до генерального плану, виставляти її на аукціон чи застосовувати іншим процедурам з землевідведення буде заборонено», – сказав І. Соколов.

Він гадає, що ця норма закону дозволить запобігти забудові територій архітектурно-історичних пам’яток. Хоча швидше за все, це ще один прояв теперішньої влади закріпити свої позиції.

Просмотров: 3280 | Добавил: | Теги: мінрегіонбуд | Рейтинг: 0.0/0

Обговорення Генплани забудови змінюватимуться 1 раз на 5 років - 27 Лютого 2011, коментарі та відгуки:

2012-01-10 Спам
1.
гост 13109 97 украина скачать
Ответ: