› 
 › 
Мінрегіон упорядкував процедуру передачі повноважень щодо профатестації

18:33

Мінрегіон упорядкував процедуру передачі повноважень щодо профатестації

Мінрегіон упорядкував процедуру передачі саморегулівним організаціям у сфері архітектурної діяльності повноважень щодо профатестації архітекторів, інженерів-проектувальників, інженерів технічного нагляду та експертів
передача повноважень

Враховуючи міжнародний досвід більшості розвинутих країн, в яких саморегулівні організації діють практично у всіх областях суспільного життя, Мінрегіон України зробив черговий крок до запровадження інституту саморегулювання в будівельній галузі України. Міністерство  упорядкувало процедуру передачі саморегулівним організаціям у сфері архітектурної діяльності повноважень щодо професійної атестації архітекторів, інженерів-проектувальників, інженерів технічного нагляду та експертів. Про це повідомили в Департаменті державних програм та розвитку житлового будівництва Мінрегіону.

За Даними Департаменту, Міністерством прийняті накази:          

від 25.11.2014 № 326  «Про обсяг повноважень, що делегуються саморегулівним організаціям у сфері архітектурної діяльності»

 

від 25.11.2014 № 327 «Про утворення Комісії з розгляду документів щодо делегування повноважень саморегулівним організаціям у сфері архітектурної діяльності».

Завдання щодо делегування окремих функцій держави саморегулівним організаціям визначено в Коаліційній угоді учасників коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України VIII скликання та відповідає загальним підходам до регулювання господарської діяльності в Україні.

27.11.2014



Просмотров: 3290 | Добавил: | Теги: передача, повноваження, інженер, експерт, мінрегіон, атестація, сертифікат | Рейтинг: 4.0/1

Обговорення Мінрегіон упорядкував процедуру передачі повноважень щодо профатестації - 27 Листопада 2014, коментарі та відгуки: