› 
 › 
на що чекати?

16:11

на що чекати?

Рік, що минає 2010 запам'ятається, як рік початку всіляких реформ. Будівельна галузь не стала винятком, вже нашумілий законопроект «Про регулювання містобудівної діяльності» внесений до парламенту і 17 грудня прийнятий у першому читанні, швидше за все, в новому році, будівельна галузь почне жити за новими правилами.
Які ж це зміни?

· скорочення і спрощення дозвільних процедур. Планується скоротити з 93 до 23 процедур, з яких інвестору потрібно буде зробити лише 9.

· Тимчасові скорочення отримання дозвільної документації. З 415 днів до 60 днів.

· Скорочення корупційної складової, що дасть здешевлення готового квадратного метра. Адже хабарі часом складають майже половину вартості будівництва.

· Реєстрація квартир до здачі житла. Це робить неможливим повторення ситуації з «Елітою-центр»

· Формування Містобудівного кадастру - електронна система, яка буде містити інформацію про об'єкти, які будуються і майбутніх об'єктах.

· Місцеві органи будуть повністю вирішувати питання з містобудування.

Просмотров: 2095 | Добавил: | Теги: новини | Рейтинг: 0.0/0

Обговорення на що чекати? - 23 Грудня 2010, коментарі та відгуки:

2010-12-24 Спам
1. Al-exe
У зазначеному законі повністю відсутній порядок або механізм передачі, обміну інформацією між проектними, землевпорядними, геодезичними організаціями та службою містобудівного кадастру.
У п. 3 ст. 22 зазначено, що формування містобудівного кадастру здійснюється з використанням затвердженої проектної документації, однак законом зазначено, що доступ до неї має лише замовник та проектна організація, що її розробляє.
Проектна та виконавча документація згідно закону, не регламентує її погодження з місцевими органами містобудування та архітектури, комунальними підприємствами і організаціями на балансі яких знаходяться інженерні комунікації.
Виникає питання хто і як буде вести черговий план інженерних мереж, які проектуються, тобто координувати діяльність проектних робіт в частині проектування об’єктів містобудування та інженерних мереж для запобігання накладок при будівництві комунікацій та об’єктів в місті в цілому, так як кожна проектна організація виконує проектні роботи тільки для конкретного об’єкту.
Відсутність інформації приведе до проектування комунікацій різного призначення в одному і тому ж місці, розміщення об’єктів на інженерних комунікаціях та в їх охоронних зонах, при виконанні земляних робіт до аварійних ситуацій (поривів газопроводів, водогонів, теплотрас та ін.).
Ответ: