› 
 › 
Обговорюється питання захисту металевих конструкцій від корозії

22:34

Обговорюється питання захисту металевих конструкцій від корозії

В Мінрегіоні відбулася робоча нарада за участю представників технічних комітетів стандартизації ТК 301 «Металобудівництво» та ТК 303 «Будівельні конструкції», на якій обговорили питання щодо комплексного нормативного забезпечення якості антикорозійного захисту.

Більшість компонентів навколишнього середовища, рідини чи гази, у сукупності з несприятливими погодно-кліматичними умовами, сприяють прогресуванню корозії.

За словами Директора Департаменту технічного регулювання та науково-технічного розвитку Мінрегіону Дмитра Барзиловича, актуальність питання полягає в тому, що корозійний знос – один з визначальних факторів, який обмежує розрахунковий термін експлуатації та надійність будівельних конструкцій.

«Суттєва частина основних фондів в Україні вичерпала розрахунковий період експлуатації і при необхідності подовжити їх ресурс особливо гостро постають питання корозійного захисту. Тому необхідно на нормативному рівні визначити, як вимоги до антикорозійного покриття, так і вимоги до технології його улаштування», - сказав директор Департаменту.

Учасники наради розглянули проекти двох документів: «Захист металевих конструкцій від корозії. Вимоги до проектування» та «Настанова щодо захисту будівельний конструкцій, будівель та споруд від корозії» на предмет їх термінологічної єдності, взаємоузгодженності, повноти та коректності викладеного матеріалу.

За результатами обговорення до проектів зазначених документів внесено низку коригувань. Прийняти їх Мінрегіон планує у серпні 2013 року.

Просмотров: 2715 | Добавил: | Теги: мінрегіон, захист, корозія | Рейтинг: 5.0/1

Обговорення Обговорюється питання захисту металевих конструкцій від корозії - 26 Липня 2013, коментарі та відгуки: