› 
 › 
Охоронна зона

16:56

Охоронна зона

Об'єктами кадастрового зонування є зони особливого режиму використання земель, тобто режим землекористування, що обмежує ті або інші види господарської або правової діяльності. На території таких зон встановлюють особливий режим землекористування з метою гарантування прав власників землі, захисту населення від шкідливого впливу промислових та інших об'єктів, що мають специфічний режим виробничої діяльності. Зони особливого режиму землекористування виділяються відповідно до чинного законодавства України.

охоронна зона в м київ

Зони особливого режиму використання включають охоронні зони, зони санітарної охорони, водоохоронні зони, прибережні захисні смуги, зони особливого режиму, санітарно-захисні зони, земельні сервітути. Кожний тип зон особливого режиму використання землі має свою характеристику.

Охоронна зона - це територія з особливим режимом використання землі і природокористування.

Охоронні зони створюються:
а) навколо особливо цінних природних об'єктів, культурної спадщини, гідрометеорологічних станцій з метою охорони і захисту їх від несприятливих антропогенних впливів;
б) уздовж ліній зв'язку, електропередач, земель транспорту, навколо промислових об'єктів для забезпечення нормальних умов їх експлуатації, запобігання ушкодженням, а також зменшення їх негативного впливу на людей та довкілля, суміжні землі. Правовий режим земель охоронних зон визначається законодавством України.

Під охоронною зоною інженерної комунікації розуміють земельну ділянку, прилеглу до об'єктів інженерної комунікації, обмежену умовними лініями з обох боків, на якій обмежується провадження господарської діяльності.

Нарівні з поняттям "охоронна зона" існують такі поняття, як "зона санітарної охорони"; "санітарно-захисна зона"; "зона обмежень"; "зона, що має особливий режим використання земель".

Зони санітарної охорони - це території і акваторії, де запроваджується особливий санітарно-епідеміологічний режим з метою запобігання можливому розповсюдженню бактерій тощо.

Наприклад, зони санітарної охорони джерел та об'єктів питного водопостачання належать до складу водоохоронних зон і поділяються на три пояси. Перший пояс (пояс суворого режиму) охошіює територію у місці забору води та розташування водопровідних споруд (водоприймачі, насосні та очисні станції, резервуари). У межах цього пояса забороняється скидання будь-яких стічних вод, а також купання, прання білизни, вилов риби, водопій худоби та інші види водокористування, що впливають на якість води; перебування сторонніх осіб, розміщення житлових та іромадських будівель, організація причалів плаваючих



Просмотров: 14035 | Добавил: | Теги: кадастр, охоронна зона | Рейтинг: 5.0/2

Обговорення Охоронна зона - 11 Жовтня 2013, коментарі та відгуки: