› 
 › 
Про деякі питання з розроблення проектної документації

21:11

Про деякі питання з розроблення проектної документації

Перелік осіб, що підписують проектну документацію, встановлено вимогами Порядку розроблення проектної документації на будівництво об’єктів, затвердженого наказом Мінрегіону від 23.03.2012 №122 та зареєстрованого в Мін’юсті від 09.04.2012 №515/20828.

Генпроектувальник несе відповідальність за комплексну розробку проектної документації по об’єкту будівництва в цілому, якість та строки її розроблення, комплектність тощо. Розгляд та прийняття генпроектувальником проектної документації, розробленої субпідрядником, здійснюється у порядку, передбаченому договором. При виявленні помилок у розробленій субпідрядником проектної документації, вона повертається йому на коригування. Генпроектувальник підписує пояснювальну записку до проекту, в якій зазначає найменування субпідрядних проектних організацій - виконавців частин проекту.

Субпідрядна проектна організація несе відповідальність за якість розроблення нею проектної документації, яка є складовою проекту будівництва об’єкта. Креслення підписуються сертифікованими виконавцями субпідрядної організації та/або виконавцями, які не мають такого сертифікату, але є безпосередніми розробниками розділів та частин проекту. Пояснювальна записка до цих розділів підписується сертифікованими виконавцями субпідрядної організації.

Просмотров: 2617 | Добавил: | Теги: відповідальність, субпідрядник, генпроектувальник, сертифікат | Рейтинг: 0.0/0

Обговорення Про деякі питання з розроблення проектної документації - 12 Лютого 2013, коментарі та відгуки: