› 
 › 
Про ринок ПВХ-профілів

15:43

Про ринок ПВХ-профілів

Ще зовсім недавно український ринок ПВХ-вікон приголомшував кількістю фірм представників, дилерів та виробників. У кожному місті були десятки підприємств, які пропонували одні й ті ж послуги по виробництву та встановлення вікон і дверей з пластику. А колись рядові дерев'яні та алюмінієві конструкції перейшли у клас представницьких та елітних виробів, через свою вартість.

Багато відомих європейських виробників з такими брендами, як VEKA, REHAU, KBE, GEALAN, локалізували на території України власні великі виробництва. Але на тлі бурхливого попиту з'явилося і безліч дрібних виробників.

А за вікном...

Стараючись зберігати клієнтів та прибутки компанії-виробники вікон зменшують вартість матеріалів шляхом використання більш дешевої сировини та змінюючи конструкцію, щоб її полегшити. За підрахунками питома вага віконних конструкції за останні 10 років зменшилася в 1,5 рази. Потоншенні конструкції тримають на мінімальному рівні, що дозволений нормативними документами ДБН В.2.6-31:2006. Конструкції будинків і споруд. Теплова ізоляція будівель, згідно яких нормується мінімальний опір теплопередачі огороджуючих конструкцій. Так наприклад, якщо необхідно виконати ремонт квартири та згідно нормативів вікна в огороджуючих конструкціях повинні мати характеристику опору теплопередачі на рівні 0,5-0,6 і вище (наприклад варіант скління: 4М-12-4К - 4мм звичайне скло, 12мм проміжок заповнений повітрям, 4мм енергозберігаюче скло з покриттям).

Відкритою проблемою залишається критично мала обізнаність потенційних клієнтів про користувацькі властивості таких виробів та правильному виборі серед безлічі варіантів саме того, що потрібно.

Просмотров: 2936 | Добавил: | Теги: ремонт, вікна | Рейтинг: 5.0/1

Обговорення Про ринок ПВХ-профілів - 7 Березня 2012, коментарі та відгуки: