› 
 › 
Проект виконання робіт (ПВР)

22:56

Проект виконання робіт (ПВР)

Проект виконання робіт розробляє будівельна організація, яка отримала замовлення на будівництво. Вона на основі робочої документації та своїх технічних можливостей в ПВР, як це видно з назви, визначає технологію і організацію всіх будівельних процесів, пов’язаних із спорудженням будівлі від підготовки території під будівництво до здачі споруди в експлуатацію.
До складу ПВР входять такі основні документи:
а) будгенплан виконується на основі архітектурного генплану і включає в себе, крім проектуємих та існуючих будівель і споруд, всі тимчасові під’їзні шляхи, місця для зберігання будівельних конструкцій, деталей і матеріалів, всі тимчасові споруди, необхідні для робітників-будівельників (приміщення для відпочинку, приймання їжі та ін.), всі тимчасові комунікації, які забезпечують будівельний майданчик водою, електроенергією і т. д., а також місця підключення тимчасових комунікацій до постійних мереж. На будгенплані відображають заходи, з безпечного проведення робіт (вказують небезпечні зони роботи кранів, місця встановлення засобів для освітлення майданчика у нічний час, пожежний водогін);
б) зведений календарний план чи сітьовий графік визначає строки будівництва в цілому, а також послідовність, тривалість і взаємне узгодження окремих видів робіт чи циклів;
в) технологічні карти (ТК) визначають технологію, організацію і економіку складних (в основному механізованих) будівельних процесів. Вони відображають розвиток технологічного процесу, у просторі і в часі. Широкого застосування набули типові технологічні карти;
г) карти трудових процесів (КТП), у яких систематизовано викладені типові рішення з раціональної організації праці робітників, подані вказівки з найбільш доцільних способів виконання кожної робочої операції.
Застосування КТП – один із заходів наукової організаційної праці (НОП). У КТП відображено не лише досвід передових робітників, а й досягнення науки і техніки в області організації праці. Карти трудових процесів призначені для впровадження
у виробництво раціональної організації робочих місць, високопродуктивних прийомів і методів роботи, ефективних інструментів, пристосувань, оснастки, а також найбільш прогресивних технологій.
Будгенплан при спорудженні житлового будинку
Будгенплан при спорудженні житлового будинку
Кожна типова карта містить чотири розділи: область ефективного застосування карти; підготовка та умови виконання процесу; виконавці, предмети і засоби праці; технологія процесу і організація праці.
Впровадження комплексів КТП у виробництво дає змогу значно скоротити витрати праці.

Просмотров: 20931 | Добавил: | Теги: ПВР | Рейтинг: 1.5/2

Обговорення Проект виконання робіт (ПВР) - 13 Листопада 2010, коментарі та відгуки:

2012-02-16 Спам
2. олег
в складі робіт в ліцензії повинна бути включена така робота як виконання пвр, а також у штаті відповідна людина з освітою.
Ответ:
2011-04-28 Спам
1. Сергій
Потрібна яка-небудь окрема Ліцензія для того щоб розробити ПВР? Чи розробити ПВР і поставити на нього свою печатку може організація яка має Ліцензію лише на виконання необхідних робіт?
Ответ: