› 
 › 
Відбулось засідання колегії ДАБІ

23:16

Відбулось засідання колегії ДАБІ

16 грудня відбулось засідання колегії Державної архітектурно-будівельної інспекції України (ДАБІ), під час якого учасники обговорили ряд питань функціонування системи держархбудконтролю.

Наголосили на особливостях передачі повноважень місцевим органам влади. На сьогодні територіальними органами Інспекції проведено 45 планових перевірок в рамках держархбуднагляду, за результатами яких видано 31 припис про усунення порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності. Станом на сьогодні Держархбудінспекція надала адміністративні послуги більше 40 тис. громадянам.

Повідомили присутніх про реалізацію Інспекцією Закону «Про ліцензування видів господарської діяльності». Даний документ, серед іншого, передбачає відмову від обов’язкового отримання ліцензії як документа у паперовій формі, затвердження ліцензійних умов на вищому рівні виконавчої влади – Кабінетом Міністрів України, надання можливість подання документів до органу ліцензування та отримання від нього документів в електронному вигляді. Разом з тим колегія Держархбудінспекції запропонувала внести зміни до ст. 17 закону «Про архітектурну діяльність», а саме визначити особливості здійснення господарської діяльності з будівництва об’єктів IV і V категорій складності.

Загалом відмічено позитивні зміни, які відбулися в сфері взаємодії ДАБІ з громадянами в 2015 р. Зокрема, щодо відкриття консультаційних центрів в регіонах, роботу контактного центру ДАБІ, функціонування електронної системи подання звернень та інформування громадян про діяльність Інспекції через її офіційний сайт.

За пропозицією голови ДАБІ схвалили ініціативу щодо запровадження розгляду електронних звернень громадян та створення мережі консультаційних центрів, доручила керівникам територіальних органів продовжувати співпрацю із ЦНАПами, підтримала пропозиції про внесення змін до законодавства щодо здійснення господарської діяльності з будівництва, в рамках реалізації державного архітектурно-будівельного нагляду на 2016 рік.

Просмотров: 1810 | Добавил: | Теги: ДАБІ, новина, засідання, ГАСК, децентралізація | Рейтинг: 4.5/2

Обговорення Відбулось засідання колегії ДАБІ - 18 Грудня 2015, коментарі та відгуки: