про проектування простору Вашої кухні

Схема - "Робочий трикутник"

У Німеччині в двадцяті роки було проведено дослідження, в результаті якого було визначено три основних робочо-функціональних центри для зберігання, варіння і миття. Таким чином, у сучасній ергономіці основною схемою планування кухні прийнято вважати робочий трикутник, який складається з холодильника (зона зберігання продуктів), раковини (зона миття посуду) і плити (зона обробки продуктів та приготування їжі).

За цією схемою у правильному трикутнику відстань між його вершинами становить від 3 до 6 метрів, що створює можливість господині підійти до всіх потрібних центрів( функціональних вершин) і не сковувати рухів. Більша відстань приведе до даремної ходьби, а менша може створити тісноту в приміщенні.

Перш за все, професіонали радять відповідно до технології приготування їжі дотримуватися послідовності робочих місць:
1) холодильник, розташований в зоні зберігання продуктів;
2) робоче місце для попереднього чищення продуктів;
3) миття продукту, та тут же розташований контейнер для відходів;
4) остаточне оброблення продукту, різка, шинкування і т.п.;
5) теплова обробка їжі, варіння;
6) сервіровка готового продукту.

Інші схеми зонування на кухні читайте у ЖЖ chamormille Проектирование и планировка кухни

Всі нові статті на нашому порталі ДБНУ будуть також публікуватися на сторінках соц.мереж ВКонтакте, Facebook та моєму Twitter.
Категория: Із будівництва | Добавил: pedchenko (2011-12-18)
Просмотров: 1578 | Комментарии: 1 | Теги: кухня, Дизайн, проектування | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
2015-12-02 Спам
1. Sign Rn (Art2014@@)
Ваше посилання "Проектирование и планировка кухни" не відкривається!
ЖУРНАЛ ЗАБЛОКОВАНО!
А Ви могли б дати робоче посилання?
Ответ: Посилання замынено на не менш цыкаву статтю.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
ДБНУ