Виберіть літеру для пошуку будівельних термінів:

А [739]
Б [652]
В [1645]
Г [724]
Д [950]
Е [526]
Є [29]
Ж [77]
З [1158]
І [385]
К [1944]
Л [487]
М [981]
Н [978]
О [958]
П [2758]
Р [1115]
С [1900]
Т [1162]
У [309]
Ф [590]
Х [206]
Ц [160]
Ч [230]
Ш [323]
Щ [38]
Ю [42]
Я [46]

Абетка »

Терміни на Літеру "2012 » Жовтень » 07"


Крильце - це майданчик зі сходами або (та) пандусом для виходу з рівня землі на рівень позначки першого поверху.
Професійна атестація виконавця - це процедура, під час проведення якої підтверджується професійна спеціалізація, рівень кваліфікації і знань виконавця.
Кваліфікаційний сертифікат - це документ установленого зразка, що підтверджує відповідність виконавця кваліфікаційним характеристикам професій працівників та його спроможність виконувати окремі роботи (надавати п ... Читати далі »
Відповідальні виконавці окремих видів робіт (послуг), пов'язаних із створенням об'єктів архітектури - це архітектор, інженер-проектувальник, інженер технічного нагляду та експерт, які здобули вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста або магістра за напрямом професійн ... Читати далі »
Льох - це споруда, заглиблена в землю, для цілорічного зберігання продуктів. Може бути розташованим окремо, під житловим будинком або господарською будівлею.
Лоджія - це перекрите й обгороджене у плані з трьох боків приміщення, відкрите до зовнішнього простору або засклене, що служить для відпочинку влітку. Засклена лоджія не є верандою.
Лазня (окремо розміщена) - це будівля з метою здійснення гігієнічних процедур (сауна, турецька або російська лазня, душові, мильна мийня) та відпочинку.
Загальна площа житлового будинку - це сумарна площа житлових і підсобних приміщень з урахуванням лоджій, балконів, веранд і терас, що враховуються з коефіцієнтом відповідно до додатка Д.

Загал ... Читати далі »
Житловий будинок (приміщення) для інвалідів - це спеціальний житловий будинок (спеціальне житлове приміщення), призначене для постійного мешкання сім'ї, в ... Читати далі »
Житлове приміщення - це опалюване приміщення, розташоване у надземному поверсі, призначене для цілорічного проживання і яке відповідає санітарно-епідеміологічним вимогам щодо мікроклімату і повітряного се ... Читати далі »
Горище - це простір між поверхнею покриття (даху), зовнішніми стінами і перекриттям верхнього поверху.
Ганок - це відкрита прибудова до фасаду в місці головного входу, що включає навіс перед входом для захисту від опадів крильця та к ... Читати далі »
Господарська споруда - це будівля або споруда для здійснення функцій сільського господарства на присадибній ділянці та (або) обслуговування будинку.
Характеристична міцність кладки - це величина міцності кладки з 5% вірогідністю того, що вона не буде досягнута при проведенні серії випробувань, гіпотетично не обмежених у часі. Дана величина в загально ... Читати далі »
рядові історичні будівлі - це Традиційна масова забудова історичної частини населеного місця, що фіксує історичне розпланування і є за своїм масштабом і архітектурою органічною складовою історичного середови ... Читати далі »