Виберіть літеру для пошуку будівельних термінів:

А [739]
Б [652]
В [1645]
Г [724]
Д [950]
Е [526]
Є [29]
Ж [77]
З [1158]
І [385]
К [1944]
Л [487]
М [981]
Н [978]
О [958]
П [2758]
Р [1115]
С [1900]
Т [1162]
У [309]
Ф [590]
Х [206]
Ц [160]
Ч [230]
Ш [323]
Щ [38]
Ю [42]
Я [46]

Абетка »

Терміни на Літеру "2012 » Грудень » 15"


Фундаменти глибокого закладання - це передають навантаження на ґрунт просторової основи за допомогою тертя чи зчеплення по всіх поверхнях контакту конструкції фундаменту з основою (вертикальні, похилі поверхні і підош ... Читати далі »
Фундаменти заглиблені - це

передають навантаження на ґрунт через підошву і бічну поверхню фундаменту, враховується тиск грунту на бічну поверхню ... Читати далі »

Фундаменти малозаглиблені - це передають навантаження на ґрунт переважно через підошву фундаменту.
Фундамент - це частина будівлі чи споруди, переважно підземна, яка сприймає навантаження від споруди і передає їх на основу, складену ґр ... Читати далі »
Умови складні будівництва - це умови будівництва на ділянках із складними інженерно-геологічними умовами, обтяженими умовами щільної забудови, реконструкції тощо.
Умови особливі грунтові - це геологічні умови, за яких у межах стисливої товщі основи залягають шари, прошарки чи лінзи одного або декількох видів слабких ґрунтів з особливими властивостями: насипних; намивних ... Читати далі »
Рідкий розчин - це Рідка суміш цементу, піску і води, яка використовується для заливки невеликих виїмок або порожнин
Технічний стан основи (конструкції, об'єкта) - це стан основи (конструкції, об'єкта) у момент експлуатації (дослідження), що характеризується параметрами (характеристиками) відмов.
Стійкість основи - це здатність основи об'єкта (споруди) витримувати прикладене навантаження без виникнення незатухаючих переміщень.
Споруда заглиблена - це вид геотехнічного об'єкта (споруди), що заглиблена не на всю висоту і сприймає навантаження впливу (природні, техногенні тощо) за допомогою тертя чи зчеплення по заглибленій частин ... Читати далі »
Стіна ненесуча - це стіна, не призначена для сприймання навантаження, і яка може бути розібрана без завдання шкоди для несучих конструкцій.
стіна жорсткості - це Стіна, встановлена перпендикулярно до іншої стіни в якості опори для сприймання поперечних сил або для її стійкості
Споруда підземна - це вид геотехнічного об'єкта (споруди), що заглиблена на всю висоту нижче позначки планування, передає навантаження на оточуюче ґрунтове середовище (основу) і сприймає навантаження вп ... Читати далі »
Споруда - це рукотворне утворення (об'єкт), споруджене будівельними засобами, призначене для виконання господарських або інших функцій.
Порівняльний досвід - це достовірна документована інформація про поводження подібної споруди в подібних умовах, у т.ч. ґрунтових.
Коефіцієнт жорсткості основи - це змінний параметр, що характеризує деформаційні властивості ґрунтової основи в межах розрахункової ділянки контакту з конструкціями фундаментів.

Використовується для ро ... Читати далі »
Довантажувальні сили тертя - це сили, що виникають на бічній поверхні паль і пальових фундаментів при осіданні ґрунтової основи навколо них у разі, якщо осідання навколопальового ґрунту перевищує осідання паль, і ... Читати далі »
Просторовий пальовий фундамент - це просторова у плані конструкція, що об'єднує стовпчасті, стрічкові, плитні пальові фундаменти, або просторово-рамна по вертикалі і горизонталі фундаментно-підвальна частина будівлі ... Читати далі »
Пальово-плитний фундамент - це пальовий фундамент, що складається із сумісно працюючих залізобетонної плити (плитного ростверка), який об'єднує довільно розташовані у плані, в основному, у зонах навантажень груп ... Читати далі »
Пальово-стрічковий фундамент - це пальовий фундамент, що складається з одного чи кількох рядів паль, об'єднаних стрічковим ростверком для передачі в основу зосереджених чи розподілених навантажень. ... Читати далі »
Пальовий фундамент стовпчастий - це окремо розташований пальовий фундамент, що складається з однієї палі чи ... Читати далі »