Виберіть літеру для пошуку будівельних термінів:

А [739]
Б [652]
В [1645]
Г [724]
Д [950]
Е [526]
Є [29]
Ж [77]
З [1158]
І [385]
К [1944]
Л [487]
М [981]
Н [978]
О [958]
П [2758]
Р [1115]
С [1900]
Т [1162]
У [309]
Ф [590]
Х [206]
Ц [160]
Ч [230]
Ш [323]
Щ [38]
Ю [42]
Я [46]

Абетка »

Терміни на Літеру "2013 » Лютий » 01"


Димохід - це вертикальний канал прямокутного або круглого перерізу для створення тяги та відведення димових газів від димовідводу або теплогенератора (котла), печі нагору в атмосферу.
Димоприймальний пристрій - це грати, димовий клапан або протипожежний нормально закритий клапан, що встановлений у каналах системи витяжної протидимної вентиляції з механічним спонуканням, через які здійснюєтьс ... Читати далі »
Димовідвід - це канал для відводу димових газів від теплогенератора (котла) до димоходу.
Димова зона - це частина приміщення, що відокремлена із об’єму цього приміщення, з верху якої у разі пожежі системами димо- та тепловидалення здійснюється видалення легких продуктів згоряння (димов ... Читати далі »
Відступка (у печі або димового каналу) - це простір між зовнішньою поверхнею печі або димового каналу (труби) та захищеної або не захищеної від возгоряння стіною або перегородкою із горючих або важкогорючих матеріалів.
Вибухонебезпечна суміш - це суміш горючих газів, парів, пилу, аерозолів або волокон з повітрям за нормальних атмосферних умов (тиск 101,3 кПа та температура 20 °С), в якій у разі займання горіння розповсюджує ... Читати далі »
Верхня зона приміщення - це зона приміщення, що розміщена вище зони обслуговування або робочої зони.
Вентиляційний пристрій системи природнього димо- та тепловидалення - це пристрій димо- та тепловидалення, який при спрацюванні відкриває рухому частину (купол, фрамугу, стулку, заслінку або жалюзі), що забезпечуює видалення легких продуктів згоряння (д ... Читати далі »
Вентиляція протидимна - це організований повітрообмін, який у разі пожежі утворює в приміщенні під прошарком диму та гарячого повітря стабільний прошарк незадимленого і ненагрітого повітря шляхом видалення л ... Читати далі »
Вентиляція - це обмін повітря у приміщенні для видалення надлишків теплоти, вологи, шкідливих та інших забруднюючих речовин з метою забезпечення допустимого мікроклімату та чистоти повітря у робоч ... Читати далі »
Автоматичний регулятор температури повітря в приміщенні - це пристрій, призначений для автоматичного підтримання заданої споживачем або оператором температури повітря у приміщенні шляхом регулювання витрати теплоносія/холодоносія в опалюваль ... Читати далі »
Землі історико-культурного призначення - це землі, на яких розташовані пам'ятки культурної спадщини, їх комплекси (ансамблі), історико-культурні заповідники, історико-культурні заповідні території, охоронювані археологічні т ... Читати далі »