Виберіть літеру для пошуку будівельних термінів:

А [739]
Б [652]
В [1645]
Г [724]
Д [950]
Е [526]
Є [29]
Ж [77]
З [1158]
І [385]
К [1944]
Л [487]
М [981]
Н [978]
О [958]
П [2758]
Р [1115]
С [1900]
Т [1162]
У [309]
Ф [590]
Х [206]
Ц [160]
Ч [230]
Ш [323]
Щ [38]
Ю [42]
Я [46]

Абетка »

Терміни на Літеру "2013 » Березень » 10"


Зонування системи водопроводу - це система водопроводу, яка поділена на частини в залежності від гранично-допустимих гідростатичних тисків у системі, з урахуванням висоти протипожежних відсіків.
Сухотруб - це трубопровід протипожежного водопроводу, який у нормальному режимі знаходиться без води, а при пожежі наповнюється водою та розташований у приміщеннях будівлі (споруди).
Внутрішня каналізація - це Система трубопроводів і пристроїв у межах зовнішнього контуру стін будинку, будівлі або споруди і обмежена випусками до першого оглядового колодязя.
Водорозбірний вузол - це вузол, який має декілька відгалужень.
Система протипожежного водопроводу - це система водопроводу, яка призначена для подавання води на гасіння пожежі (роздільна або об'єднана).
Стояк - це вертикальний трубопровід усередині будинку, будівлі або споруди, що проходить через один або декілька поверхів, який подає воду через відгалуження до водорозбірних приладів та поже ... Читати далі »
Випуск каналізації - це Ділянка мережі внутрішньої каналізації, що прокладається через зовнішню стіну будинку, будівлі або споруди до першого колодязя дворової або вуличної мережі каналізації.
Розрахункові витрати стоків - це обґрунтовані дослідженнями і практикою експлуатації значення витрат, вибрані з варіаційних рядів (функцій розподілу, вірогідності появи витрат різної величини), які прогнозуються д ... Читати далі »
Розрахункові витрати води - це обґрунтовані дослідженнями і практикою експлуатації значення витрат, які прогнозуються для об`єкта водопостачання з урахуванням основних чинників (рівня впорядкування багатоквартир ... Читати далі »
Невентильований каналізаційний стояк - це стояк, який не має сполучення з атмосферою. До невентильованих стояків відносяться:
- стояк, який не має витяжної частини; ... Читати далі »
Вентиляційний клапан - це пристрій, який пропускає повітря в одному напрямі слідом за рухомою в трубопроводі рідиною і не пропускає повітря у зворотному напрямі.
Вентильований каналізаційний стояк - це Стояк, який має витяжну частину, і через неї - сполучення з атмосферою, що сприяє повітрообміну в трубах зовнішньої каналізаційної мережі.
Введення у будинок, будівлю, споруду - це Ділянка мережі водопроводу від колодязя з запірною арматурою, на якій після перетину зовнішньої стіни будинку, будівлі або споруди встановлюється запірна арматура, вузол обліку вит ... Читати далі »
Індивідуальні та колективні установки (пристрої-) доочищення питного водопостачання - це Установки (пристрої) підготовки (обробки) водопровідної питної води з водопровідної мережі та/або РЧВ з метою поліпшення її якості.