Виберіть літеру для пошуку будівельних термінів:

А [739]
Б [652]
В [1645]
Г [724]
Д [950]
Е [526]
Є [29]
Ж [77]
З [1158]
І [385]
К [1944]
Л [487]
М [981]
Н [978]
О [958]
П [2758]
Р [1115]
С [1900]
Т [1162]
У [309]
Ф [590]
Х [206]
Ц [160]
Ч [230]
Ш [323]
Щ [38]
Ю [42]
Я [46]

Абетка »

Терміни на Літеру "2013 » Квітень » 10"


Центр дозвілля - це багатофункціональний будинок, призначений для проведення дозвілля всіх соціальних груп населення з наданням їм різноманітних можливостей активної творчої участі без спеціальної під ... Читати далі »
Трюм - це приміщення для нижньої механізації сцени, що знаходиться під її планшетом. Трюми можуть бути одноярусними та багат ... Читати далі »
Технічні апаратні приміщення - це приміщення, у яких розміщуються освітлювальні та проекційні прилади, пристрої керування постановочним освітленням і зв'язком, електроакустичні та кінотехнологічні пристрої та інші ... Читати далі »
Сценічний підйом - це механізм, призначений для підйому та спускання декорацій, софітів, завіс та іншого сценічного обладнання.
Сцена - це спеціально обладнана частина будинку, призначена для показу спектаклів різноманітних жанрів. Залежно від розміщення ігрового простору та обладнання сцени поділяються на такі типи: ... Читати далі »
Спеціалізований театр - це театр з нетрадиційним демонстраційним комплексом або комплексом для глядачів. До цього типу відносяться театри багатожанрові, гастрольні, ляльок (верхових та маріонеткових), пантом ... Читати далі »
Спеціалізований кінотеатр - це кінотеатр з нетрадиційними видами кінопроекції: широкоформатна, системи ІМАХ, кінопанорама, циркорама, сферична, стерео, з безперервним кінопоказом, а також дитячий.

П ... Читати далі »
Сейф згорнутих декорацій - це склад згорнутих м'яких декорацій, призначений для зберігання живописних фонових декорацій – панорам, горизонтів, задників тощо, згорнутих у скатки. Сейф розташовується під сценою а ... Читати далі »
Рампа - це невеликий бар'єр на передній частині сцени, який приховує від публіки освітлювальну аппаратуру.
Постановочне освітлення - це освітлення, призначене для світлового оформлення театральних постановок, концертів, естрадних та циркових вистав.

Постановочне освітлення чи система постановочного осв ... Читати далі »
Планшет сцени - це спеціальна підлога ігрового майданчика основної частини сцени.
Надколосниковий простір - це простір, що знаходиться над колосниковим настилом.
Колосниковий настил - це перекриття над ігровим майданчиком сцени з ар'єрсценою, яке виготовлене ... Читати далі »
Естрада - це частина залу для глядачів, призначена для естрадних і концертних виступів. Естрада може бути відокремлена від залу для глядачів портальною стіною з відкритим прорізом або знаходити ... Читати далі »
Дозвіллєвий клуб - це багатофункціональний будинок або група приміщень, призначені для проведення дозвілля у житловій групі, кварталі (мікрорайоні) міста, селища, сільського поселення тощо.
Відеотека - це будинок або група приміщень, призначені для приймання та видачі відеоносіїв із записами відеопрограм.
Відеокомплекс - це багатофункціональний будинок або група приміщень, до складу яких входять зали з проекційною, зали з моніторами і відеокабінами, відеотеки, відеокафе, пункт кабельного відеопрокату. ... Читати далі »
Відеозал - це зал, призначений для демонстрації програм, кіно-, відеофільмів, записаних на відеоносії: касети, диски тощо.
Багатозальний кінотеатр - це багатофункціональний будинок (комплекс), до складу приміщень якого входять декілька (три і більше) зали для кінопоказу з об'єднаним або окремим комплексом для глядачів та кінопроек ... Читати далі »
Ар'єрсцена - це задня частина сцени, розташована за основним планшетом сцени.
Арена - це ігровий майданчик, що знаходиться в загальному об'ємі залу для глядачів.
Авансцена - це передня частина сценічного майданчика (між рампою і завісою).

Авансцена проектується опуклою в зал, пря ... Читати далі »