Виберіть літеру для пошуку будівельних термінів:

А [739]
Б [652]
В [1645]
Г [724]
Д [950]
Е [526]
Є [29]
Ж [77]
З [1158]
І [385]
К [1944]
Л [487]
М [981]
Н [978]
О [958]
П [2758]
Р [1115]
С [1900]
Т [1162]
У [309]
Ф [590]
Х [206]
Ц [160]
Ч [230]
Ш [323]
Щ [38]
Ю [42]
Я [46]

Абетка »

Терміни на Літеру "2013 » Травень » 20"


Розрахункова сейсмічна інтенсивність для майданчика - це величина сейсмічного впливу, виражена в балах шкали сейсмічної інтенсивності, або інженерних термінах, з урахуванням уточнених значень нормативної бальності і результатів сейсмічно ... Читати далі »
Рамно-в’язева система - це це система, яка складається з рам (каркаса) і вертикальних діафрагм, стін або ядер жорсткості та сприймає горизонтальні та вертикальні навантаження. При цьому горизонтальне та верт ... Читати далі »
прямий динамічний метод розрахунку сейсмостійкості - це Метод числового інтегрування рівнянь руху, який використовується для аналізу вимушених коливань конструкцій при сейсмічному впливі, заданій акселерограмами землетрусів.

... Читати далі »
Проектний землетрус - це розрахунковий рівень сейсмічних впливів від землетрусів, що викликають на майданчику будівництва струси максимальною інтенсивністю за період від 500 до 1000 років.
поверхова акселерограма - це Акселерограма відповіді (відгуку) окремої висотної відмітки будівлі на механічний або сейсмічний вплив. ... Читати далі »
період повторюваності сейсмічного впливу - це Величина, що характеризує час (в роках) очікування появи в даному місті сейсмічного впливу певного рівня.
паспорт динамічний майданчика будівництва, будівлі, споруди - це Документ, що засвідчує відповідь (відгук) об’єкта на механічну дію у момент спостережень.

Паспортизація об’єктів після закінчення будівництва ... Читати далі »
Осцилятор - це одномасова лінійно-пружна динамічна система, яка складається з маси, пружини та демпфера. У якості розрахункового значення спектру відгуку осцилятора слід приймати максимальне знач ... Читати далі »
Монолітно-кам’яні будівлі - це будівлі з тришаровими або багатошаровими стінами, в яких бетонування основного несучого шару з монолітного залізобетону ... Читати далі »
Маловідповідальні будівлі і споруди - це склади, кранові та ремонтні естакади, підприємства торгівлі і побутового обслуговування з строком служби не більше 20 років, невеликі майстерні, тимчасові будівлі та споруди, торго ... Читати далі »
Максимальний розрахунковий землетрус - це розрахунковий рівень сейсмічних впливів від землетрусів, що викликають на майданчику будівництва струси максимальною інтенсивністю за період від 5000 до 10000 років.

П ... Читати далі »
Лінійно-спектральний метод розрахунку сейсмостійкості - це метод, в якому величини сейсмічних навантажень визначаються за спектрами відгуку в залежності від частот і форм власних коливань конструкцій.

У розрахунках споруд за л ... Читати далі »
Логарифмічний декремент коливань - це Логарифм натуральний відношення амплітуд власних коливань будівлі.

При прямих динамічних розрахунках системи «основа - фундамент - надземна частина будівлі (споруди)» ... Читати далі »
Комплексна конструкція - це стінова конструкція з кладки, виконаної з використанням цегли, бетонних блоків, пиляного вапняку або інших природних або штучних каменів і підсилена залізобетонними включеннями, як ... Читати далі »
Каркас із заповненням - це несуча система, що складається з рам, заповнених повністю або частково кладкою з використанням природних та штучних каменів, яка сприймає вертикальне
навантаження спільно з ... Читати далі »
Каркасно-кам’яні будівлі - це будівлі з монолітними залізобетонними каркасами, при зведенні яких використовується спеціальна технологія: спочатку мур ... Читати далі »
Каркасні будівлі - це будівлі з несучими рамами (каркасом), що повністю сприймають вертикальні та горизонтальні навантаження. Взаємодіючі еле ... Читати далі »
Загальне сейсмічне районування - це картування потенційної сейсмічної небезпеки, обумовленої максимальними можливими сейсмічними впливами, вираженими в балах шкали сейсмічної інтенсивності які необхідно враховувати п ... Читати далі »
В’язева система - це система, яка складається з рам (каркаса) і вертикальних діафрагм, стін і (або) ядер жорсткості. При цьому розрахункове горизонтальне навантаження повністю сприймається діафрагмами, ... Читати далі »
Вплив розрахунковий сейсмічний - це вектор сейсмічної сили, що визначається розрахунковим шляхом за формулами або через експериментальне спостереження сейсмічного прискорення.