Виберіть літеру для пошуку будівельних термінів:

А [739]
Б [652]
В [1645]
Г [724]
Д [950]
Е [526]
Є [29]
Ж [77]
З [1158]
І [385]
К [1944]
Л [487]
М [981]
Н [978]
О [958]
П [2758]
Р [1115]
С [1900]
Т [1162]
У [309]
Ф [590]
Х [206]
Ц [160]
Ч [230]
Ш [323]
Щ [38]
Ю [42]
Я [46]

Абетка »

Терміни на Літеру "2013 » Липень » 18"


кінцеві (анкерні) опори - це Опора лінії електропередачі, що сприймає навантаження в кінці лінії від одностороннього тяжіння всіх проводів, а також інші вертикальні і поперечні навантаження.

ко ... Читати далі »
кутова опора - це Опора лінії електропередачі, що встановлюється на кутах повороту лінії в плані більших ніж 3º. Вона сприймає ті ж типи навантажень, що і проміжна опора.

угловая опо ... Читати далі »
незалежна конструкція - це – Конструкція, структурну та функціональну поведінку якої під час і після сейсмічної події не впливає структурна та функціональна поведінка інших конструкцій, і наслідки руйнування ... Читати далі »
сейсмічна поведінка - це Поведінка конструкції при розрахунковій сейсмічній дії, яка залежно від величини переміщення конструкції при дії всіх навантажень, може бути податливим, обмежено податливим і пружн ... Читати далі »
сейсмічні обмежувачі - це Обмежувачі, через які передається частина або вся сейсмічна дія. У комбінації з опорами вони можуть мати певний запас, який активується тільки у разі перевищення розрахункової сейс ... Читати далі »
Загальні розрахункові переміщення в заданих умовах сейсмічності - це переміщення, які визначають достатність зазори з метою захисту відповідальних конструктивних елементів. Вони включають розрахункові сейсмічні переміщення, переміщення, викликані тр ... Читати далі »
розрахункове сейсмічне переміщення - це Переміщення, шо викликане розрахунковою сейсмічною дією.

расчетное сейсмическое перемещение Перемещение, вызванное расчетным сейсмическим воздействием.
... Читати далі »
мінімальна довжина обпирання - це Захисна міра у формі мінімальної відстані між гранню елементу, на який опирають, і гранню елементу, що опирається. Мінімальне нахльостування повинне забезпечити належне опирання в ... Читати далі »
просторова мінливість (сейсмічної дії) - це Ситуація, при якій рух грунту біля різних опор моста має різне значення і сейсмічна дія не може базуватися на характеристиках руху однієї точки.

пространственная из ... Читати далі »
сейсмічна ізоляція - це Ізолюючі пристрої, що призначені для зменшення сейсмічної реакції (сил і/або зсувів).

сейсмическая изоляция Изолирующие устройства, предназначенные для уменьшен ... Читати далі »
режим обмеженої в’язкості - це Режим поведінки мостів при розрахунковій сейсмічній дії без істотного розсіювання енергії в пластичних шарнірах.

режим ограниченной вязкости Режим поведения мо ... Читати далі »
в’язка конструкція - це Конструкція, яка під сильною сейсмічною дією може розсіювати істотні об'єми вхідної енергії за рахунок утворення передбачуваної конфігурації пластичних шарнірів або за рахунок інши ... Читати далі »
в’язкі елементи - це Елементи, здатні розсіювати енергію за допомогою утворення пластичних шарнірів.

вязкий элементы Элементы способные рассеивать энергию с помощью образования плас ... Читати далі »
проектування що грунтується на ієрархії міцностей - це Процедура розрахунку конструкції з метою визначення ієрархії стійкості різних конструктивних елементів, при забезпеченні передбаченої послідовності утворення пластичних шарнірів і ... Читати далі »
вторинні сейсмічні елементи - це Елементи, які не розглядаються як частина системи, що чинить опір сейсмічній дії. Їх міцністю і жорсткістю проти сейсмічних дій нехтують.

вторичные сейсмические эле ... Читати далі »
первинні сейсмічні елементи - це Елементи, що розглядаються як частина структурної системи, яка чинить опір сейсмічній дії, промодельовані з розрахунку на сейсмічну проектну ситуацію і повністю запроектовані і дет ... Читати далі »
неконструктивний елемент - це Архітектурний, механічний або електричний компонент, який через нестачу міцності або неприєднання до несучоъ конструкції, не розглядається при сейсмічному проектуванні як несучий е ... Читати далі »
недисипативна конструкція - це Конструкція, спроектована для особливої сейсмічної проектної ситуації таким чином, щоб не трапилося нелінійної поведінки матеріалу.

недиссипативная конструкция ... Читати далі »
показник відповідальності - це Показник, який пов'язаний з наслідками руйнування конструкції.

показатель ответственности Показатель, связанный с последствиями разрушения конструкции.
... Читати далі »
динамічно незалежний елемент - це Конструкція або частина конструкції, яка безпосередньо піддається руху грунту, але реакція якої не залежить від реакції суміжних елементів чи конструкцій.

динамичес ... Читати далі »
дисипативні зони - це Заздалегідь визначені частини дисипативної конструкції, в якій, головним чином, локалізована здатність до дисипації енергії..

зоны рассеяния Заранее определенны ... Читати далі »
дисипативна конструкція - це Конструкція, яка здатна розсіювати енергію шляхом пластичного гістерезиса і/або за рахунок інших механізмів.

рассеивающая конструкция Конструкция, способная рас ... Читати далі »
проектування методом поділення можливостей - це Метод проектування, при якому деякі конструктивні елементи проектуються для пластичного розсіювання енергії при великих деформаціях, тоді як інші конструктивні елементи передбачают ... Читати далі »