Виберіть літеру для пошуку будівельних термінів:

А [739]
Б [652]
В [1645]
Г [724]
Д [950]
Е [526]
Є [29]
Ж [77]
З [1158]
І [385]
К [1944]
Л [487]
М [981]
Н [978]
О [958]
П [2758]
Р [1115]
С [1900]
Т [1162]
У [309]
Ф [590]
Х [206]
Ц [160]
Ч [230]
Ш [323]
Щ [38]
Ю [42]
Я [46]

Абетка »

Терміни на Літеру "2013 » Липень » 22"


кільцева балка - це Кільцева балка - це кільцеве ребро жорсткості, що має жорсткість на згин і міцність як у площині круглого перерізу оболонки чи в площині перерізу конструкції, що має прямокутну фор ... Читати далі »
Опорне кільце (Eurocode) - це це конструктивний елемент, який проходить навколо конструкції біля основи і забезпечує кріплення конструкції до фундаменту або до іншого елементу. Воно необхідне для реалізації при ... Читати далі »
розмазані ребра жорсткості - це Ребра жорсткості називають розмазаними, якщо властивості стінки оболонки і окремих ребер розглядаються у рамках складеної секції з шириною, що відповідає рознесенню ребер жорсткост ... Читати далі »
кільце жорсткості - це Кільце жорсткості - це місцевий елемент жорсткості, який проходить по колу конструкції в заданій точці на меридіані. Вважається, що воно не має жорсткості в меридіональній площині ... Читати далі »
стрінгер - це Стрінгер - це місцевий елемент жорсткості, розташований уздовж меридіана оболонки, твірної оболонки обертання. Він встановлюється для підвищення стійкості, для сприяння прикладенню ... Читати далі »
пояс - це Пояс або обичайка - це один ряд сталевих листів, що утворюють один рівень циліндричної бочки силоса.

пояс Пояс или обичайка – это один ряд стальных пластин, об ... Читати далі »
юбка - це Юбка- це частина бочки, яка знаходиться нижче перехідного з'єднання: вона відрізняється від верхньої частини тим, що не має контакту з сипкими матеріалами, що зберігаються
... Читати далі »
Стик перехідний - це Стик перехідний - це стик бочки і воронки. Цей стик може бути розташований у нижній точці бочки або по дорозі до неї.

Переходный стык – это стык бочки и воронки ... Читати далі »
стик - це це точка, де сходяться два або більше сегментів оболонки або два або більше пластинчастих елементів короба. Він може включати або не включати: ребро жорсткості: точку приєднання кі ... Читати далі »
воронка - це Воронка є секцією, що звужується у напрямку до дна силоса. Вона застосовується для подачі твердих матеріалів під дією сили тяжіння у розвантажувальний пристрій.

вор ... Читати далі »
бочка - це це секція силоса з вертикальними стінками.

бочка это секция силоса с вертикальными стенками.

barrel The barrel is the vertical walled sectio ... Читати далі »
рознесення ребер жорсткості - це Відстань між серединами повздовжніх осей двох суміжних паралельних ребер жорсткості.

разнос ребер жесткости Расстояние между серединами продольных осей двух сме ... Читати далі »
силос - це Силосом називається контейнер для зберігання твердих сипучих речовин. У даному стандарті припускається, що він має вертикальну форму, і завандажується згори силою тяжіння. Термін « ... Читати далі »
серединна поверхня - це Цей термін використовується для позначення як вільної від напружень серединної поверхні, коли оболонка формується в результаті чистого згину, так і серединної площини плоскої пласт ... Читати далі »
кільцевий напрям - це Горизонтальна дотична до будь-якої точки стінки силоса. Вона змінюється по периметру силоса, розташована в горизонтальній площині і по дотичній до стінки силоса, незалежно від того ... Читати далі »
Напрям меридіальний - це дотична до будь-якої точки стінки силоса у вертикальній площині. Вона змінюється залежно від конструктивного елементу. Інакше, меридиональним називають вертикальний чи похилий на ... Читати далі »
короб - це Закрита тривимірна конструкція, виготовлена з плоских пластин. У рамках цього стандарта короб має розміри, в цілому, співставлювані у всіх напрямах.

короб Закры ... Читати далі »
осесиметрична оболонка - це Оболонкова конструкція, геометрія якої визначається шляхом обертання меридіональної лінії навколо центральної осі.

осесимметричная оболочка Оболочечная конструк ... Читати далі »
кільця жорсткості - це Горизонтальні елементи, що використовуються для запобігання овалізації і збереження круглої форми оболонки димаря в процесі виготовлення та транспортування. Горизонтальні елементи, ... Читати далі »
анкерний болт - це болт, що використовується для приєднання димаря до фундаменту.

anchor bolt - a bolt for the connection of the chimney to the foundation.
Фундаментна плита - це Горизонтальна плита, закріплена в нижній частині димаря.

Фундаментная плита- горизонтальная плита, закрепленная у основания дымовой трубы.

Base ... Читати далі »
спіралевидні пояси, кожухи або рейки - це Пристрої, що приєднуються до зовнішньої поверхні димаря для зменшення опору вітру.

спиралевидные пояса, кожухи или рейки Устройства, присоединяемые к наружной п ... Читати далі »
спойлер - це Пристрій, що приєднується до поверхні димаря з метою зменшення опору вітру.

спойлер Устройство, присоединяемое к поверхности дымовой трубы с целью уменьшения со ... Читати далі »
демпфуючий пристрій - це Пристрій, яким забезпечений димар для зменшення коливань вихрового походження шляхом збільшення конструкційного демпфування.

демпфирующее устройство Устройство, ... Читати далі »
аеродинамічний пристрій - це Пристрій, яким забезпечений димар для зменшення вихрового збудження без збільшення конструкційного демпфування.

аэродинамическое устройство Устройство, которым ... Читати далі »
несуча оболонка - це Основна сприймаюча навантаження сталева конструкція димаря, виключаючи фланці.

несущая оболочка Основная несущая нагрузку стальная конструкция дымовой трубы, ис ... Читати далі »
газовивідна система - це Цілісна система, якщо вона існує, яка відокремлює газоподібні продукти згорання від тримальної оболонки. Вона включає газоходи та їхні опори, проміжок між газоходами і тримальною о ... Читати далі »
газохід - це Конструктивний елемент (мембрана) газовивідної системи, що міститься всередині тримальної оболонки.

газоход Структурный элемент (мембрана) газоотводящей системы ... Читати далі »
багатоствольний димар - це Група з двох або більше конструктивно взаємозв'язаних димарів або група з двох або більше газоходів всередині тримальної оболонки.

многоствольная дымовая труба ... Читати далі »
двохстінчастий димар - це Димар, що складається із зовнішньої сталевої тримальної оболонки і одного внутрішнього газоходу, що виводить газоподібні продукти згорання.

дымовая труба с двойной ... Читати далі »
одностінчастий димар - це Димар, тримальна оболонка якого виводить газоподібні продукти згорання. Вона може мати теплоізоляцію і/або внутрішнє футерування.

одностенчатая дымовая труба Ды ... Читати далі »
димар з відтяжками - це Димар, тримальний стовбур якого підтримується за допомогою відтяжок на одному або декількох рівнях.

дымовая труба с оттяжками Дымовая труба, несущий ствол котор ... Читати далі »
димар, що вільно стоїть - це Димар, тримальний стовбур якого не має з'єднань з жодною конструкцією над опорним рівнем.

свободностоящая дымовая труба Дымовая труба, несущий ствол которой не ... Читати далі »
димар - це Вертикальні споруди або частини споруд, які виводять відпрацьовані гази або інші газоподібні продукти згорання, припливне або відпрацьоване повітря в атмосферу.

... Читати далі »
гасій коливань - це Пристрій, що збільшує конструкційне демпфування, обмежуючи, таким чином, реакцію конструкції або відтяжки.

гаситель колебаний Устройство, увеличивающее ... Читати далі »
Відтяжка - це елемент, що працює тільки на розтяг, приєднаний кожним із своїх кінців до кінцевих пристроїв, з метою створити систему відтяжок, яка забезпечує горизонтальну підтримку мачти на окр ... Читати далі »
секція (башти або щогли) - це Будь-яка частина башти або щогли, що складається з декількох схожих або однакових панелей, яка використовується для визначення аеродинамічного опору

секция (башни и ... Читати далі »