Виберіть літеру для пошуку будівельних термінів:

А [739]
Б [652]
В [1645]
Г [724]
Д [950]
Е [526]
Є [29]
Ж [77]
З [1158]
І [385]
К [1944]
Л [487]
М [981]
Н [978]
О [958]
П [2758]
Р [1115]
С [1900]
Т [1162]
У [309]
Ф [590]
Х [206]
Ц [160]
Ч [230]
Ш [323]
Щ [38]
Ю [42]
Я [46]

Абетка »

Терміни на Літеру "2013 » Липень » 17"


Двозонна модель - це модель пожежі, для якої відсік поділяється на декілька зон: верхній рівень, нижній рівень, факел полум’я, зовнішнє газове середовище та стіни. Для верхнього рівня приймається рівно ... Читати далі »
спрощена модель пожежі - це Модель пожежі, що грунтується на обмеженій сферізастосування спеціальних фізичних параметрів.

упрощенная модель пожара Расчет параметров пожара на основании огр ... Читати далі »
однозонна модель - це Модель пожежі, для якої температура газового середовища у відсіку приймається однаковою.

модель с одной зоной Модель пожара, в которой температура газа предпола ... Читати далі »
протипожежна стіна - це Огороджувальний елемент – стіна, що розділяє два об’єми (наприклад, дві будівлі), який запроектовано з урахуванням вогнестійкості та конструктивної стійкості, а такожможе враховува ... Читати далі »
розрахунковий критерій - це Кількісні показчики, що описують для кожного граничного стану умови, які повинні бути виконані.

критерии расчета
Количественные показатели, устанавливаю ... Читати далі »
особлива (аварійна) розрахункова ситуація - це Розрахункова ситуація, яка відноситься до виняткових умов споруди або впливу на неї, включаючи, пожежу, вибух, зіткнення або локальне руйнування.

особая (аварийная) ... Читати далі »
постійна (усталена) розрахункова ситуація - це Розрахункова ситуація, яка має місце для періоду такогожпорядку, що і проектний термінжиттєдіяльності споруди.

постоянная (установившаяся) расчетная ситуация < ... Читати далі »
короткострокова (перехідна) розрахункова ситуація - це Розрахункова ситуація, яка має місце на протязі періоду значно більш короткого ніж проектний строк служби конструкції, та яке має високу можливість виникнення.

крат ... Читати далі »
розрахункові ситуації - це Сукупність матеріальних умов, які відтворюють реальні умови, що відбуваються під час певного часового інтервалу, для якого розрахунок демонструє, що відповідні граничні стани не пе ... Читати далі »
клас допусків - це Клас вимог до геометричних допусків, використовуваних при виконанні робіт.

класс допусков Класс требований к геометрическим допускам, используемым при выполнени ... Читати далі »
основне значення напруження - це Значення напруження в нерівномірному полі напружень, що використовується як характкристика інтенсивності напруження при оцінюванні граничного стану при втраті стійкості.

... Читати далі »
розрахункове напруження при втраті стійкості - це Розрахункове значення напруження при втраті стійкості, що визначається як частка від ділення характеристичного напруження при втраті стійкості на частковий коефіцієнт опору.
... Читати далі »
характеристичне напруження при втраті стійкости - це Номінальне мембранне напруження, пов'язане з втратою поздовжньої стійкості за непружньої поведінки матеріалу та при наявності геометричних і конструктивних недосконалостей.
< ... Читати далі »
критичне напруження при втраті стійкості - це Номінальне мембранне напруження, пов'язане з критичним пружним навантаженням при втраті стійкості.

критическое напряжение при потере устойчивости Номинальное ме ... Читати далі »
критичне навантаження при втраті стійкості - це Найменше навантаження, яке призводить до розгалуження форми рівоваги або граничне навантаження, що визначається при допущенні ідеалізованих умов поведінки пружного матеріалу, ідеал ... Читати далі »
Опорне кільце (Eurocode) - це елемент конструкції, який проходить по колу оболонки обертання в основі і забезпечує закріплення оболонки до фундаменту або іншого елементу конструкції. Воно необхідне для реалізац ... Читати далі »
кільце жорсткості - це Місцевий елемент жорсткості, який проходить по колу оболонки обертання і перетинає меридіан у заданій точці. Припускається, що він не має жорсткості у площині меридіану оболонки. Ц ... Читати далі »
стрінгер - це Місцевий елемент жорсткості, розташований вздовж твірної оболонки обертання. Використовується для збільшення стійкості або для сприймання місцевих навантажень. Він не призначений д ... Читати далі »
стик - це Місце, в якому сходяться два або більше сегментів оболонки. Воно може включати елемент жорсткості або ні. Місце приєднання кільця жорсткості до оболонки можна трактувати як стик. < ... Читати далі »
серединна поверхня - це Поверхня, яка знаходиться посередині між внутрішньою та зовнішньою поверхнею оболонки у кожній точці. Якщо оболонка підкріплена лише на одній поверхні, за базову серединну поверхню ... Читати далі »
сегмент оболонки - це Частина оболонки обертання, що має конкретну оболонкову форму та постійну товщину стінки: циліндр, зрізаний конус, сферичний сегмент, кільцева плита або фігура іншої форми.
< ... Читати далі »
замкнута осесиметрична оболонка - це Оболонка, форма якої визначається за допомогою меридіональної твірної, яка обертається навколо однієї осі, описуючи кут 2π радіан. Така оболонка може мати будь-яку довжину.
< ... Читати далі »
оболонка обертання - це оболонка обертання Оболонка, яка складається з декількох частин, кожна з яких є замкнутою осесиметричною оболонкою

оболочка вращения Оболочка, которая состоит и ... Читати далі »
оболонка - це Тонкостінна конструкція, утворена криволінійною поверхнею, яка має товщину, вимірювану перпендикулярно до поверхні, малу у порівнянні з іншими розмірами. Оболонка сприймає навантаж ... Читати далі »
ефективна товщина - це Розрахункове значення товщини для перевірки місцевої втрати стійкості плоскої частини поперечного перерізу.

эффективная толщина Расчетная значение толщины для п ... Читати далі »
проектування з урахуванням роботи обшивки - це Метод проектування, що враховує внесок діафрагмової роботи обшивки у жорсткість та міцність конструкції. проектирование с учетом работы обшивки Метод проектирования, учиты ... Читати далі »