Виберіть літеру для пошуку будівельних термінів:

А [739]
Б [652]
В [1645]
Г [724]
Д [950]
Е [526]
Є [29]
Ж [77]
З [1158]
І [385]
К [1944]
Л [487]
М [981]
Н [978]
О [958]
П [2758]
Р [1115]
С [1900]
Т [1162]
У [309]
Ф [590]
Х [206]
Ц [160]
Ч [230]
Ш [323]
Щ [38]
Ю [42]
Я [46]

Абетка »

Терміни на Літеру "2013 » Липень » 19"


панель (башти або щогли) - це Будь-яка відповідна частина башти або щогли, виділена по вертикалі з метою визначення розрахункової площі та аеродинамічного опору. Панелі зазвичай, але не обов'язково, розташовані ... Читати далі »
проекційна площа - це Тіньова площа даного елементу, спроектована на площину, паралельну грані конструкції, нормальній до напряму вітру, включаючи ожеледь при необхідності. Якщо напрям вітру не є нормал ... Читати далі »
окремий службовий елемент - це Будь-які неконструкційні елементи, зібрані з декількох панелей, такі, як тарілкові відбивачі, антени, системи освітлення, платформи, поручні, ізолятори та інші вироби.

... Читати далі »
лінійний службовий елемент - це Будь-які неконструкційні елементи, розташовані на декількох панелях, такі, як хвилеводи, фідери, сходи і трубопроводи.

линейный служебный элемент Любые неконстр ... Читати далі »
аеродинамічний опір - це Опір потоку повітря елементів башти або щогли з відтяжками і будь-яких допоміжних опорних пристроїв, розрахований на основі коефіцієнта опору і розрахункової площі елементів, з ура ... Читати далі »
кутиковий профіль зігнутий - це Модифікований 90° рівнобічний гарячекатаний кутик, кожна полиця якого зігнута під кутом 15° таким чином, що кут між зовнішньою частиною кожної полиці і віссю симетрії складає 30°. ... Читати далі »
основні в'язеві елементи - це Елементи, крім поясів, які сприймають зусилля, що виникають в результаті навантажень, діючих на конструкцію.

основные связевые элементы Элементы, помимо поясов, ... Читати далі »
пояси - це Сталеві елементи, що формують основні тримальні компоненти конструкції.

пояса Стальные элементы, формирующие основные несущие компоненты конструкции.

... Читати далі »
стовбур - це Вертикальна сталева конструкція щогли.

ствол Вертикальная стальная конструкция мачты.

shaft The vertical steel structure of a mast.
щогла з відтяжками - це Сталева ґратчаста конструкція трикутної, квадратної або прямокутної форми у плані, або циліндрична сталева конструкція, розчалена з певним інтервалом по висоті за допомогою відтяжо ... Читати далі »
башта - це Вільностояча консольна сталева ґратчаста конструкція трикутної, квадратної або прямокутної форми у плані, або круглі та полігональні стовпи.

башня Свободностоящ ... Читати далі »
загальний розрахунок - це Визначення сумісного набору внутрішніх сил і моментів, які виникають в конструкції, і знаходяться в рівновазі з визначеним набором дій на конструкцію.

общий расчет< ... Читати далі »
другорядні конструктивні елементи - це Конструктивні елементи, які не є частиною основної конструкції моста.

второстепенные конструктивные элементы Конструктивные элементы, не являющиеся частью основ ... Читати далі »
дихання (пластин) - це Деформація пластини з її площини, що викликана циклічним прикладенням навантаження у площині пластини.

дыхание (пластин) Деформация пластины из ее плоскости, вы ... Читати далі »
габарит моста у висоту - це Висота у просвіті для забезпечення руху транспорту.

габарит моста по высоте Высота в свету для обеспечения движения транспорта.

headroom Cl ... Читати далі »
попереднє напруження - це Постійна дія, викликана регульованими силами та/або регульованими деформаціями, прикладеними до конструкції.

предварительное напряжение Постоянное воздействие, ... Читати далі »
опорна частина - це Конструктивний підтримувальний пристрій, розташований між прогоновою будовою і стояном або биком моста, який передає навантаження від мостового настилу на стоян або бик.

... Читати далі »
Ванта мостовая - це розтягнутий елемент, який приєднує мостовий настил до пілона або пілонів над мостовим настилом.

Ванта это растянутый элемент, присоединяющий мостовой настил к п ... Читати далі »
бик - це Проміжна опора моста, розташована під мостовим настилом.

бык Промежуточная опора моста, расположенная под мостовым настилом.

pier Intermedia ... Читати далі »
об‘єднаний стоян - це Стоян, нерухомо сполучений з мостовим настилом.

объединенный устой Устой, неподвижно связанный с мостовым настилом.

integral abutment Abutme ... Читати далі »
стоян - це Будь-яка кінцева опора моста

устой Любая береговая опора моста.

abutment Any end support of a bridge
мости - це Інженерні споруди, призначені, в основному, для пропускання транспортних або пішоходних навантажень над природною перешкодою або транспортною магістраллю.

мосты ... Читати далі »
анта - це головний розтягнутий елемент у конструкції, (наприклад, відтяжка вантового моста), який може складатися з каната, пасма, або пучків паралельних дротів чи пасм.
... Читати далі »
погонна вага w - це Власна вага каната, обчислена на основі площі поперечного перерізу металевої частини А m і довжини каната, з урахуванням щільності сталі і системи протикорозійного захисту.
< ... Читати далі »
Марка каната - це рівень вимог до зусилля розриву, що позначається числом (наприклад, 1770 Н/мм2, 1960 Н/мм2).

Марка каната - уровень требований к усилию разрыва, обозначаемый ч ... Читати далі »
мінімальне розривне зусилля (F min ) - це Мінімальне розривне зусилля F min , кН, яке визначають таким чином: 2 min 1000 r d R K F = , де d – діаметр каната, мм; K – коефіцієнт розривного зусилля; R r – марка каната, Н/мм ... Читати далі »
коефіцієнт розривного зусилля K - це Емпіричний коефіцієнт, що використовується при визначенні мінімального розривного зусилля каната та отримується з наступної залежності: 4 fk K π = , де f – коефіцієнт заповнення ка ... Читати далі »
коефіцієнт втрат від звивання k - це Понижувальний коефіцієнт, що залежить від конструкції каната та включається в коефіцієнт розривного зусилля K.

коэффициент потерь от свивки k Понижающий коэффиц ... Читати далі »
коефіцієнт заповнення f - це Відношення суми номінальних площ поперечного перерізу металевої частини всіх дротів в канаті А до описаної площі каната А u , отриманої, виходячи з його номінального діаметру d. ... Читати далі »
канат з повністю закритим звиванням - це Спіральний канат, що має зовнішній шар з повністю закритого Z-подібного дроту.

канат с полностью закрытой свивкой Спиральный канат, которій имеет наружный слой ... Читати далі »
канат спірально-пасмовий - це Спіральний канат, що містить лише круглий дріт.

канат спирально-прядевый Спиральный канат, содержащий лишь круглую проволоку.

spiral strand rop ... Читати далі »
канат з пасм - це Пучок з декількох пасм, звитий спірально в один або більше шарів навколо осердя (одношарового каната) або центру (що чинить опір розкручуванню, або паралельно-закритий канат).
... Читати далі »
пасмо - це Елемент канату, що зазвичай складається з пучка дроту відповідної форми та розмірів, звитого спірально в одному або в іншому напрямі, в один або більше шарів навколо центру.
... Читати далі »
ступінь холодного формування - це Залишкова деформація при холодному формуванні, виражена у відсотках.

степень холодного формования Остаточная деформация при холодном формовании, выраженная в пр ... Читати далі »
Коефіціент інтенсивності напружень - це тріщиностійкість в умовах плоскої деформації у лінійно пружній постановці, виражена в Н/мм 3/2 .

К Ic -коэффициент интенсивности напряжений Трещиностойкость при ... Читати далі »
значення Z - це Відносне зменшення площі поперечного перерізу зразка, виготовленого у напрямі товщини, при випробуванні на розтяг , виражене у відсотках.

значение Z Относительн ... Читати далі »
T 27J - це Температура, за якої мінімальна енергія руйнування A V , стандартного зразка з V- подібним надрізом за Шарпі буде не меншою за 27 Дж.

T 27J Температура, при ко ... Читати далі »
зона в’язкого руйнування - це Область графіка залежності ударної в’язкості від температури, в якій сталеві елементи показують пружно-пластичну роботу з пластичним типом руйнування незалежно від наявності дрібни ... Читати далі »
перехідна зона - це Область графіка залежності в’язкості від температури, що показує залежність A V (T), згідно якої в’язкість матеріалу зменшується при зниженні температури, а вид руйнування переходи ... Читати далі »
значення K V (KCV) - це Значення K V (зразок Шарпі з V-подібним надрізом) – це енергія удару A V (T) у джоулях (Дж), необхідна для руйнування зразка Шарпі з V-подібним надрізом при заданій температурі вип ... Читати далі »
стандартна втомна міцність - це Розмах напружень постійної амплітуди c Δσ для певної категорії деталі при довговічності N C = 2×10 6 циклів.

стандартная усталостная прочность Размах напряжений ... Читати далі »
міцність стандартна втомна - це розмах напружень постійної амплітуди c Δσ для певної категорії деталі при довговічності N C = 2×10 6 циклів.

Прочность стандартная усталостная - размах напряжен ... Читати далі »
витривалість - це Термін функціонування до настання відмови, виражений у циклах, під впливом дії з історією напружень постійної амплітуди.

выносливость Срок функционирования до н ... Читати далі »
Межа витривалості Eurocode - це межа, нижче за яку розмах напружень розрахункового спектру не призводить до накопичення пошкоджень.

Предел выносливости - предел, ниже которого размах напряжени ... Читати далі »
Межа втоми постійної амплітуди - це граничне значення розмаху нормального або дотичного напруження, нижче за яке не відбувається втомне пошкодження при випробуваннях з постійною амплітудою навантаження. За умови змін ... Читати далі »
Обвязка - це горизонтальна балка, як правило, зі сталі або залізобетону, скріплена з підпірною стінкою, яка використовується для передачі розрахункового опорного зусилля для стінки на стяжні ст ... Читати далі »
показник поведінки - це Показник, що використовується при проектуванні, в цілях зменшення сил, отриманих з лінійного розрахунку, для того, щоб оцінити нелінійну реакцію конструкції, пов'язану з матеріалом ... Читати далі »
опора ферменого типу - це опора, в якій з'єднання не розраховані на опір моментам у з'єднаних елементах.

ферменная опора Опора, в которой соединения не рассчитаны на восприятие моментов ... Читати далі »
опора лінії електропередачі - це Башта, яка використовується для утримання низько-або високовольтних проводів електропередачі.

опора линии электропередачи Башня, которая используется для піддер ... Читати далі »
проміжна опора - це Опора лінії електропередачі, що встановлюється на прямих ділянках кабельної лінії або на кутах повороту, що не перевищують 3º в плані. Вона сприймає вертикальні навантаження, попер ... Читати далі »