Виберіть літеру для пошуку будівельних термінів:

А [739]
Б [652]
В [1645]
Г [724]
Д [950]
Е [526]
Є [29]
Ж [77]
З [1158]
І [385]
К [1944]
Л [487]
М [981]
Н [978]
О [958]
П [2758]
Р [1115]
С [1900]
Т [1162]
У [309]
Ф [590]
Х [206]
Ц [160]
Ч [230]
Ш [323]
Щ [38]
Ю [42]
Я [46]

Абетка »

Терміни на Літеру "2013 » Липень » 24"


комірчасті перемички - це Перемички, сконструйовані з профілів із прямолінійною стінкою, з замковим з‘єднанням, достатнім, щоб протистояти коловому розтягненню, що виникає в комірчастій стінці в результаті ... Читати далі »
консольна стінка - це Стінка, стійкість якої залежить виключно від глибини проникнення шпунтових паль в ґрунт.

консольная стенка Стенка, устойчивость которой зависит исключительно от ... Читати далі »
в'язі - це Розпорки, перпендикулярні або розташовані під кутом до передньої поверхні підпірної стінки, які підтримують стінку і, як правило, сполучені з елементами обв‘язки.

с ... Читати далі »
несучі палі - це Конструктивні елементи (порожнисті, широкополичні двотаврові, хрестоподібні або хрестового поперечного перерізу), вбудовані в фундаменти будівель або споруд цивільного будівництва, ... Читати далі »
стінка з анкерним кріпленням - це Стінка, стійкість якої залежить від глибини проникнення шпунтових паль у ґрунт, а також від одного або більше рівнів анкерів.

стенка с анкерным креплением ... Читати далі »
анкерні пристрої - це Загальний вираз, що використовується для опису анкерної системи на зворотному боці підпірної стінки, наприклад, анкерні блоки, анкерні плити або анкерні щити, ґвинтові анкерні болт ... Читати далі »
взаємодія ґрунту та конструкції - це Взаємний вплив деформацій у ґрунті та фундаменті чи підпірній конструкції.

взаимодействие ґрунта и конструкции Взаимное влияние деформаций в ґрунте и фундаменте ... Читати далі »
підпірна конструкція - це Будівельний елемент, що включає в себе стінки, які підпирають ґрунт, подібний до нього матеріал та/або воду і, за необхідністю – їхні опорні системи (наприклад анкерні пристрої). < ... Читати далі »
фундамент - це Частина будівельної споруди, що включає в себе палі і, можливо, оголовки паль.

фундамент Часть строительного сооружения, которое включает у себя сваи и, возможн ... Читати далі »
система регулювання тиску - це Комбінована система, що включає системи регулювання тиску, запобіжні системи і, де це доцільно, системи реєстрації тиску і аварійну сигналізацію.

система регулировк ... Читати далі »
система трубопроводу - це Сукупність труб і фітингу.

сеть трубопровода Совокупность труб и фитингов.

pipework An assembly of pipes and fittings
оператор трубопроводу - це Приватна або громадська організація, уповноважена на проектування, споруду і/або експлуатацію і технічне обслуговування системи постачання.

оператор трубопровода ... Читати далі »
компоненти трубопроводу - це Елементи, з яких складається трубопровід. Наступні елементи є окремими елементами трубопроводу: - труба (включаючи вигини холодного формування); - фітинги (перехідні з'єднання, трі ... Читати далі »
трубопровід - це Система мережі трубопроводу з устаткуванням, що відноситься до неї, і станціями до місця доставки. Ця система трубопроводу знаходиться, головним чином, в землі, але також включає н ... Читати далі »
скребок - це Пристрій, що проводиться через трубопровід потоком рідини для здійснення різних внутрішніх функцій (в залежності від типу скребка), таких як розподіл рідин, очищення або дослідженн ... Читати далі »
технічне обслуговування - це Поєднання усіх технічних і пов'язаних з ними адміністративних дій, призначених для підтримки або відновлення стану елементу, в якому він може здійснювати необхідні функції.
< ... Читати далі »
температура монтажу - це Температура, що виникає від умов довкілля або монтажу в процесі укладання або в процесі будівництва.

температура монтажа Температура, возникающая из условий окр ... Читати далі »
контроль - це Процес вимірювання, дослідження, випробування, калібрування або іншого визначення стану елементів системи трубопроводу або монтажу і порівняння його з вимогами, що застосовуються. ... Читати далі »
подія - це Непередбачений випадок, який може привести до аварійної ситуації. Це включає витік вмісту.

происшествие Непредвиденный случай, который может привести к аварийно ... Читати далі »
аварійна ситуація - це Ситуація, яка може вплинути на безпечну експлуатацію системи трубопроводу і/або безпеку навколишнього середовища, що вимагає прийняття термінових заходів.

аварийная ... Читати далі »
робоча температура (ot) - це Температура, що виникає в системі при нормальних робочих умовах..

рабочая температура (ot) Температура, возникающая в системе при нормальных рабочих условиях. < ... Читати далі »
розрахункова температура (DT) - це температура, на якій базуються проектні розрахунки.

расчетная температура (DT) Температура, на которой основаны проектные вычисления

desi ... Читати далі »
максимальний робочий тиск - це Максимальний тиск, при якому система може функціонувати безперервно при нормальних умовах..

максимальное рабочее давление Максимальное давление, при котором сис ... Читати далі »
робочий тиск - це Тиск, що виникає в системі при нормальних робочих умовах.

рабочее давление Давление, возникающее в системе при нормальных рабочих условиях.

oper ... Читати далі »
розрахунковий тиск - це Тиск, на якому базуються проектні розрахунки.

расчетное давление Давление, на котором основаны проектные расчеты.

design pressure (dp) The p ... Читати далі »
Тиск - це надлишковий тиск газу або рідини всередині системи, що вимірюється в статичних умовах.

Давление - избыточное давление газа или жидкости внутри системы, измеряем ... Читати далі »
приймальний резервуар - це Зовнішній резервуар для утримання рідини, яка може виливатись за рахунок протікання або через аварію в основному резервуарі. Цей тип конструкції використовується коли в основному р ... Читати далі »
дискретне обпирання - це

Дискретне обпирання це технічне рішення, коли резервуар підтримується за допомогою локальних кронштейнів або колон, і обпирання забезпечується обмеженою кількістю вузьких опор, ... Читати далі »

неперервно обпертий - це Неперервно обпертий резервуар є такий, що в будь-якій позиції по периметру кола він підтримується ідентичним способом. Незначні відхилення від цієї умови (наприклад, наявність неве ... Читати далі »
стик оболонки з дахом - це Стик оболонки з дахом є стиком між вертикальною стінкою і дахом. Його іноді називають карнизним стиком, хоча таке вживання є більш прийнятим для сховищ твердих матераілів.
... Читати далі »
перехідний стик - це Перехідний стик - це стик вертикальної стінки і воронки. Цей стик може бути розташований у нижній точці вертикальної стінки або по дорозі до неї.

переходный стык ... Читати далі »
стик - це Стик - це точка, де сходяться два або більше сегментів оболонки або пластинчастих елементів короба. Він може включати або не включати: ребро жорсткості: точку приєднання кільцевого ... Читати далі »
воронка - це Збіжна до низу частина резервуара. Вона застосовується для направлення рідин до отвору для розвантаження під дією сили тяжіння (зазвичай при вмісті зважених твердих часток).
... Читати далі »
пояс - це Циліндрична стінка резервуара формується шляхом виконання горизонтальних з‘єднань між серіями коротких циліндричних секцій, кожна з яких формується виконанням вертикальних з'єднань ... Читати далі »
стінка резервуара - це Металеві пластинчасті елементи, що формують вертикальні стіни, дах і розвантажувальну воронку, називаються стінкою резервуара. Цей термін не обмежується вертикальними стінками.
... Читати далі »
оболонка - це це циліндрична стінка резервуару кругової форми в плані. Хоча використання даного терміну у цьому значенні дещо дивує, якщо його порівняти з визначенням, даним в п 3.4.2.1, він так ... Читати далі »
Резервуар - це ємність для зберігання рідких продуктів. У цьому стандарті передбачається, що він призматичний з вертикальною віссю (за винятком нижньої частини резервуара і частин даху).
... Читати далі »
Поверхня серединна - це цей термін використовується для позначення як вільної від напружень серединної поверхні, коли оболонка формується в результаті чистого згину, так і серединної площини плоскої пласт ... Читати далі »
кільцевий напрям - це Горизонтальний дотичний до стінки резервуара в будь-якій точці. Він змінюється навколо резервуара, лежить у горизонтальній площині і є дотичним до стінки резервуара, незалежно від ... Читати далі »
меридіональний напрям - це Дотичний до стінки резервуара в будь-якій точці у площині, що проходить через вісь резервуара. Він змінюється залежно від конструктивного елементу, що розглядається.

< ... Читати далі »