Виберіть літеру для пошуку будівельних термінів:

А [739]
Б [652]
В [1645]
Г [724]
Д [950]
Е [526]
Є [29]
Ж [77]
З [1158]
І [385]
К [1944]
Л [487]
М [981]
Н [978]
О [958]
П [2758]
Р [1115]
С [1900]
Т [1162]
У [309]
Ф [590]
Х [206]
Ц [160]
Ч [230]
Ш [323]
Щ [38]
Ю [42]
Я [46]

Абетка »

Терміни на Літеру "2013 » Липень » 25"


метод дощового потоку - це Спеціальний метод підрахунку циклів, що відтворює спектр розмаху напружень на основі заданої історії напружень.

метод дождевого потока Специальный метод подсчет ... Читати далі »
навантаження - це Послідовність навантажень, прикладених до конструкції, що визначають історію навантаження, що зазвичай повторюється певну кількість разів за час експлуатації конструкції.

... Читати далі »
залишкове напруження - це це постійний напружений стан в конструкції, що знаходиться в статичній рівновазі і не залежить від жодного зовнішнього впливу. Залишкове напруження може виникати внаслідок прокатки ... Читати далі »
локальне (концентроване) напруження - це Максимальне головне напруження в основному матеріалі, що діє на межі зварного шва, з урахуванням ефектів концентрації напружень, пов’язаних із загальною геометрією конкретної детал ... Читати далі »
модифіковане номінальне напруження - це Номінальна напруження, помножене на відповідний коефіцієнт концентрації напруження k f для врахування геометричних концентраторів напружень, які не були взяті до уваги при виборі р ... Читати далі »
Номінальне напруження (Eurocode) - це напруження в основному матеріалі або у зварному шві, що примикає до місця розташування потенційної тріщини, розраховане за теорією пружності, виключаючи всі ефекти концентрації нап ... Читати далі »
Втома - це процес виникнення і поширення тріщин в деталях конструкції у результаті дії змінного напруження. ... Читати далі »
плоский вузол - це У гратчастих конструкціях плоский вузол з’єднує елементи, що знаходяться в одній площині.

плоский узел В решетчатых конструкциях плоский узел соединяет элементы ... Читати далі »
конструктивні властивості - це Опір внутрішнім зусиллям та моментам у з’єднуваних елементах, поворотна жорсткість та поворотна здатність.

конструктивные свойства Сопротивление внутренним усил ... Читати далі »
поворотна жорсткість - це Момент, необхідний для повороту вузла на одиничний кут.

поворотная жесткость Момент, необходимый для поворота узла на единичный угол.

rotational ... Читати далі »
поворотна здатність - це Граничний кут повороту вузла, при якому забезпечено заданий рівень несучої здатності.

поворотная способность Предельный угол поворота узла, при котором обеспечи ... Читати далі »
конфігурація вузла - це Тип або схема вузла або вузлів у межах зони, де перетинаються дві або більше осей сполучуваних елементів, див. рисунок 1.2.

Конфигурация узла - тип или схема уз ... Читати далі »
вузол - це Зона, в якій з‘єднано два елементи або більше. Для проектування – це група всіх основних компонентів, необхідних для того, щоб уявити, як передаються відповідні внутрішні зусилля т ... Читати далі »
Приєднаний елемент - це будь-який елемент, приєднаний до несучого елемента.

Присоединенный элемент - любой элемент, присоединенный к несущему элементу

Connected member< ... Читати далі »
з’єднання - це Місце, в якому сходяться два елементи або більше. Для проектування – це група основних компонентів, необхідних для того, щоб уявити, як передаються відповідні внутрішні зусилля та ... Читати далі »
основний компонент (вузла) - це Частина вузла, що впливає на одну або більше його конструктивних властивостей.

основной компонент (узла) Часть узла, которая влияет на одно или больше его конст ... Читати далі »
зусилля в площині - це Зусилля, прикладені паралельно поверхні сегмента пластини. Вони викликані діямиу площині пластині (наприклад, впливами температури або тертя), або глобальним навантаженням, яке при ... Читати далі »
поперечне навантаження - це Навантаження, прикладене перпендикулярно до серединної поверхні сегменту пластини.

поперечная нагрузка Нагрузка, приложенная перпендикулярно к срединной поверхн ... Читати далі »
Втома - це явище коли циклічне навантаження викликає тріщини або руйнуванням.

Усталость - когда ц ... Читати далі »
Малоциклова втома - це явище коли текучість, що повторюється, викликана циклами навантаження і розвантаження.

малоцикловая усталость Когда повторяющаяся текучесть вызвана циклами нагр ... Читати далі »
розрив при розтягу - це Вид руйнування у граничному стані за несучою здатністю, при якому руйнування пластини відбувається внаслідок розтягу.

разрыв при растяжении Вид разрушения в пре ... Читати далі »
пластичне руйнування - це Вид руйнування у граничному стані за несучою здатністю, при якому конструкція втрачає здатність чинити опір зростаючому навантаженню в результаті розвитку пластичного механізму. ... Читати далі »
субпанель - це Непідкріплена пластина, оточена елементами жорсткості або, якщо вона на стінці, – поясами та/або елементами жорсткості, або, якщо вона на поясі, – стінками та/або елементами жорстк ... Читати далі »
підкріплена пластина - це Пластина з поперечними або поздовжніми елементами жорсткості.

подкрепленная пластина Пластина с поперечными или продольными элементами жесткости

... Читати далі »
елемент жорсткості - це Пластина або профіль, прикріплений до пластини з метою запобігання втраті стійкості пластини або для її підсилення при дії локального навантаження. Розрізняють наступні види елемен ... Читати далі »
пластинчастий сегмент - це пластинчастий сегмент – це плоска пластина, яка може бути непідкріпленою або підкріпленою. Пластинчастий сегмент слід розглядати як окрему частину пластинчастої конструкції.
... Читати далі »
пластинчаста конструкція - це Це конструкція, яка складається з номінально плоских пластин, сполучених разом. Пластини можуть бути підкріпленими або непідкріпленими.

пластинчатая конструкция ... Читати далі »
клас допуску якості на виготовлення - це Категорія вимог допуску на виготовлення, передбачена при проектуванні.

класс допуска качества на изготовление Категория требований допуска на изготовление, пред ... Читати далі »
визначальне значення напруження - це Значення напруження у полі змінних напружень, яке характеризує величину напруження при оцінці граничного стану за несучою здатністю по втраті стійкості.

определяюще ... Читати далі »
розрахункове напруження при втраті стійкості - це Мембранне напруження, пов’язане з розрахунковим опором втраті стійкості.

расчетное напряжение при потере устойчивости Мембранное напряжение, связанное с расчетн ... Читати далі »
розрахунковий опір втраті стійкості - це Розрахункове значення критичної сили, отримане шляхом ділення характеристичного опору втраті стійкості на частковий коефіцієнт для опору.

расчетное сопротивление по ... Читати далі »
характеристичне напруження при втраті стійкості - це Мембранне напруження, пов’язане з характеристичним опором втраті стійкості.

характеристическое напряжение при потере устойчивости Мембранное напряжение, связанн ... Читати далі »
характеристичний опір втраті стійкості - це Навантаження, пов’язане з втратою стійкості при наявності: непружної роботи матеріалу, геометричних і конструкційних недосконалостей, які неминучі у реальних конструкціях, і ефекті ... Читати далі »
номінальний опір пластичним деформаціям - це Граничне пластичне навантаження, визначене для ідеалізованих умов: жорстко- пластичної поведінки матеріалу, ідеальної геометрії, ідеального прикладення навантаження, ідеального опи ... Читати далі »
критичне напруження при втраті стійкості - це Мембранне напруження, пов’язане з критичним опором втраті стійкості.

критическое напряжение при потере устойчивости Мембранное напряжение, связанное с критическ ... Читати далі »
критичний опір втраті стійкості - це Найменше біфуркаційне або граничне навантаження, визначене для ідеалізованих умов пружної роботи матеріалу, ідеальної геометрії, ідеального прикладання навантаження, ідеальної опир ... Читати далі »
Вторинні напруження - це напруження, необхідні для забезпечення внутрішньої рівноваги чи задоволення граничних умов, пов’язаних із прикладеними навантаженнями або зміщеннями (температурою, попереднім напру ... Читати далі »
первинні напруження - це Напружений стан, необхідний для рівноваги з прикладеним навантаженням. Він складається у першу чергу з мембранних напружень, але за деяких умов для досягнення рівноваги можуть тако ... Читати далі »
Трійникове з'єднання - це спеціальний елемент для з'єднання двох комірчастих перемичок дугами меншого діаметра.

тройниковое соединение Специальный элемента для соединения двух ячеистых п ... Читати далі »
сталева шпунтова пальова стінка - це Щит із шпунтових паль, який створює безперервну стінку за допомогою зібраних замкових з'єднань

стальная шпунтовая свайная стенка Щит из шпунтовых свай, который ... Читати далі »
сталева шпунтова паля - це Окремі сталеві елементи, з яких складається шпунтова пальова стінка. Замкові з'єднання Z-подібних паль розташовуються в периферійних шарах стінки, а замкові з'єднання U-подібних пр ... Читати далі »
сталеві трубчасті палі - це Палі з круглим поперечним перерізом, складені із застосуванням безшовного, поздовжнього або спірального зварювання.

стальные трубчатые сваи Сваи с круглым попер ... Читати далі »
сталеві коробчасті палі - це Палі з некруговою порожнистою геометрією, зроблені з двох або більше гарячекатаних профілів, безперервно або переривчасто зварених один з одним в поздовжньому напрямку.

... Читати далі »
стінка з паль огородження або напрямних паль - це Стінки огородження або направляючі пальові стінки з вертикальних паль (напрямні, провідні палі або палі огородження), які занурюються з інтервалами та підтримують проміжні горизонт ... Читати далі »
оперта стінка - це Підпірна стінка, стійкість якої залежить від глибини проникнення шпунтових паль у ґрунт, а також від одного або більше рівнів в'язей.

опертая стенка Подпорная с ... Читати далі »
зчеплення палі - це Механічна фрикційна муфта, яка використовується для подовження сталевої трубчастої або X-подібної палі.

сцепка сваи Механическая фрикционная муфта, используемая ... Читати далі »
зигзагоподібна стінка - це Специфічна конфігурація шпунтової стінки, за якої поодинокі палі розташовуються або для підвищення моменту інерції стінки або для задоволення спеціальних застосувань.

... Читати далі »
замкове з'єднання - це Частина сталевої шпунтової палі або іншої листової конструкції, що з'єднує сусідні елементи, маючи форму захвату та штира або схожу конфігурацію, для створення безперервної стінки. ... Читати далі »
високоміцна стінка - це Високоміцна підпірна стінка, сформована з'єднаними в замок сталевими елементами, що мають однакову геометрію. Елементи можуть складатися із збірних профілів для досягнення високого ... Читати далі »
занурення - це Метод установки палі в ґрунт на необхідну глибину, наприклад, забивання, віброзанурення, удавлювання чи угвинчування, або комбінація цих чи інших методів

погружение ... Читати далі »
занурюваність - це Здатність шпунтової палі або несучої палі занурюватися через пласти ґрунту до необхідної глибини проникнення без негативних наслідків.

погружаемость Способность ... Читати далі »
подвійна U- подібна паля - це Дві окремі поєднані U-подібні шпунтові палі із загальним обтискним або зварним замком, який дозволяє передавати зсувне зусилля

двойная U-образная свая Две отдел ... Читати далі »
комбіновані стінки - це Підпірні стінки, що складаються з первинних і вторинних елементів. Первинними елементами, як правило, є сталеві трубчасті палі, двотаврові профілі або збірні коробчасті профілі з к ... Читати далі »