Виберіть літеру для пошуку будівельних термінів:

А [739]
Б [652]
В [1645]
Г [724]
Д [950]
Е [526]
Є [29]
Ж [77]
З [1158]
І [385]
К [1944]
Л [487]
М [981]
Н [978]
О [958]
П [2758]
Р [1115]
С [1900]
Т [1162]
У [309]
Ф [590]
Х [206]
Ц [160]
Ч [230]
Ш [323]
Щ [38]
Ю [42]
Я [46]

Абетка »

Терміни на Літеру "2014 » Квітень » 04"


Містобудівні умови - це встановлені параметри та обмеження використання та забудови територій з оптимальним забезпеченням відповідних життєвих та функціональних потреб населення (зокрема, транспортне забе ... Читати далі »
Містобудівна документація - це затверджені текстові і графічні матеріали, якими регулюється планування, забудова та інше використання територій.
Міжселенне медичне, торгово-побутове обслуговування та обслуговування щодо громадського харчування - це ієрархічна структура обслуговування (зазвичай - трьохрівнева). На першому рівні забезпечуються повсякденні потреби населення (їх забезпечення виконується у всіх населених пунктах). ... Читати далі »
Зона можливого ураження - це окрема територія або об'єкт, на яких внаслідок надзвичайної ситуації техногенного, природного чи військового характеру виникає загроза життю або здоров'ю людей чи заподіяння матері ... Читати далі »
Заміська зона населеного пункту-центру або підцентру - це особливий територіальний об'єкт, який призначений для реалізації евакуаційних потреб цього населеного пункту і який окремими своїми частинами і навіть цілком може не мати із даним ... Читати далі »
Евакуація - це комплекс заходів щодо організованого вивезення (виведення) населення з районів (місць), зон можливого впливу наслідків надзвичайних ситуацій і розміщення його у безпечних районах ( ... Читати далі »
Анофілогенні території - це місця наявності вогнищ малярії або потенційно небезпечні місця (переважно це території боліт із застійною водою, порослих та замулених водойм, рік та каналів із малою швидкістю теч ... Читати далі »
Критичний шлях - це максимальний за тривалістю повний шлях за сітьовим графіком від початку і до завершення будівництва. Роботи, що знаходяться на цьому шляху, також називаються критичними. Тривалість критичного шляху визначає найменшу можливу загальну тривалість робіт із будівництва в цілому. ... Читати далі »
Директивна тривалість будівництва - це встановлена замовником тривалість будівництва. ... Читати далі »
Тривалість будівництва - це відрізок часу від початку виконання будівельних робіт до їх завершення, визначений згідно з вимогами ДБН А.3.1-5-2009. Організація будівельного виробництва. ... Читати далі »