Абетка будівельника - це словник будівельних термінів, що опубліковані у будівельних нормативах. Терміни що вживаються в ДБН, ДСТУ та інших документах, представлені у цьому каталозі містять визначення, російський або англійський переклад та ілюстрації. Терміни містять посилання на нормативні документи в яких згадуються.

Популярні Будівельні терміни:

Фотоапарат з матовим склом
(переглядів 251)
Середовище існування
(переглядів 251)
Напір на границі стабільності нsсh, м
(переглядів 251)
Термостійке газотермічне покриття
(переглядів 251)
Поворотна консоль
(переглядів 251)
Рупорна антена
(переглядів 251)
Рупор ( антени )
(переглядів 251)
Електронний йонізаційний манометр [ вакуумметр ]
(переглядів 251)
Вантажопоршневий манометр
(переглядів 251)
Найменша границя дозування
(переглядів 251)
Метод оброслого скельця ( мікробіологія ґрунту )
(переглядів 251)
Моноспіральна [ біспіральна ] [ триспіральна ] нитка розжарення
(переглядів 251)
Тягова одиниця зі спареними вісями
(переглядів 251)
Багатомісна монтажна плита
(переглядів 251)
Засвоювання мінерального азоту
(переглядів 251)
Опорновісевий підвіс
(переглядів 251)
Повітряний перетинач
(переглядів 251)
Надземна стрілка з перехрещенням
(переглядів 251)
Надземна стрілка без перехрещення
(переглядів 251)
Параболоїдна антена
(переглядів 251)
Вимірювач парціальних тисків
(переглядів 251)
Розмах сигналу
(переглядів 251)
Груповий перемикач з допоміжним поводом
(переглядів 251)
Поляризаційне узгодження
(переглядів 251)

Виберіть літеру для пошуку будівельних термінів:

А [739]
Б [652]
В [1645]
Г [724]
Д [950]
Е [526]
Є [29]
Ж [77]
З [1158]
І [385]
К [1944]
Л [487]
М [981]
Н [978]
О [958]
П [2758]
Р [1115]
С [1900]
Т [1162]
У [309]
Ф [590]
Х [206]
Ц [160]
Ч [230]
Ш [323]
Щ [38]
Ю [42]
Я [46]

« 1 2 ... 803 804 805 806 807 ... 1407 1408 »
Блокообжимной пресс - це Обтискальний прес карусельного типу для обтискання блока БЛОКООБЖИМНОЙ ПРЕСС - Обжимной пресс карусельного типа для обжима блока).
Бессеребряная фототехническая пленка - це Фототехнічна плівка зі світлочутливим шаром, який не містить галогеніду срібла БЕССЕРЕБРЯНАЯ ФОТОТЕХНИЧЕСКАЯ ПЛЕНКА - Фототехническая пленка со светочувствительным слоем, ... Читати далі »
Відхилювальний пристрій - це Зорієнтовний відхилювач дискретної чи безперервної зміни напрямку буріння (свердління)

ОТКЛОНЯЮЩЕЕ УСТРОЙСТВО - Ориентируемый отклонитель дискретного или непрерывн ... Читати далі »
Адсорбционная рафинация жира - це Просвітлення жиру з використанням адсорбенту АДСОРБЦИОННАЯ РАФИНАЦИЯ ЖИРА - Осветление жира с использованием адсорбента.
Переходной выброс, перерегулирование - це Максимальний відхил параметра об'єкта від його усталеного значення, визначений згідно з перехідною характеристикою у відсотках від усталеного значення цього параметра ПЕРЕХОДН ... Читати далі »
Виплавляння вторинного ливарного чавуну - це Перероблення вторинних чорних металів шляхом їх переплавляння з метою отримання вторинного ливарного чавуну

ВЫПЛАВКА ВТОРИЧНОГО ЛИТЕЙНОГО ЧУГУНА - Переработка втор ... Читати далі »
Переходной режим - це Функціювання об'єкта протягом переходу від одного усталеного режиму до іншого ПЕРЕХОДНОЙ РЕЖИМ - Функционирование объекта во время перехода от одного установившегося режим ... Читати далі »
Технологический объект - це Технологічне обладнання, яке розглядають разом із технологічним процесом, що реалізується на цьому обладнанні згідно з відповідними технологічними інструкціями та регламентами ... Читати далі »
Вилежування рукавичних шкір - це Витримування рукавичних шкір після зволоження у певному режимі для одержання задано• вологості,

(ПРОЛЕЖКА ПЕРЧАТОЧНЫХ КОЖ - Выдерживание перчаточных кож после увла ... Читати далі »
Установившийся режим - це Функціювання об'єкта, за якого параметри, що характеризують його стан та (або) процеси, що в ньому відбуваються, можна вважати незмінними протягом тривалого часу УСТАНОВИВШИЙС ... Читати далі »
Вид мікроорганізму - це Таксономічна одиниця, що об'єднує організми на основі спільності морфологічних, фізіолого - біохімічних, генетичних та інших ознак (ДСТУ 2636)

(ВИД МИКРООРГАНИЗМА ... Читати далі »
Вертлюг - амортизатор - це Амортизувач, установлюваний між талевим блоком чи линвою (канатом) талевої системи й елеватором, вертлюгом - сальником чи іншими спуско - підіймальними пристроями

ВЕРТ ... Читати далі »
Вбудований елемент циркуляційної системи - це Установлений на машині елемент циркуляційної системи охолодження, що є її частиною, але замінювати який можна без розбирання машини

ВСТРОЕННЫЙ ЭЛЕМЕНТ ЦИРКУЛЯЦИОННОЙ С ... Читати далі »
Защитная блокировка - це Автоматичний пристрій, пов'язаний із захисним корпусом лазерного виробу, що слугує для запобігання доступу людини до лазерного випромінення виробів класу 3 чи класу 4, якщо частина ... Читати далі »
Вальцювання ( каучуку [ гумової суміші ]) - це Багаторазове протискання каучуку [ гумової суміші ] через проміжок між двома валками вальців, які обертаються назустріч одне одному з різними швидкостями, що спричинює до його [її] ... Читати далі »