Виберіть літеру для пошуку будівельних термінів:

А [739]
Б [652]
В [1645]
Г [724]
Д [950]
Е [526]
Є [29]
Ж [77]
З [1158]
І [385]
К [1944]
Л [487]
М [981]
Н [978]
О [958]
П [2758]
Р [1115]
С [1900]
Т [1162]
У [309]
Ф [590]
Х [206]
Ц [160]
Ч [230]
Ш [323]
Щ [38]
Ю [42]
Я [46]

Абетка »

Терміни на Літеру "2016 » Листопад » 15"


Перетічне концентрування ропи - це Багатостадійне переміщення по басейнах ропи у процесі її концентрування

(ПЕРЕТОЧНОЕ КОНЦЕНТРИРОВАНИЕ РАПЫ - Многостадийное перемещение по бассейнам рапы в процессе ... Читати далі »
Параметр лампи - це Конструктивна, електрична чи промениста величина, значення якої упродовж експлуатації є постійним чи регламентовано змінюється

(ПАРАМЕТР ЛАМПЫ - Конструктивная, эл ... Читати далі »
Нещасний випадок - це Непередбачений збіг обставин і умов, за яких заподіяна шкода здоров'ю або настала смерть людини

НЕСЧАСТНЫЙ СЛУЧАЙ - Непредвиденное стечение обстоятельств и условий ... Читати далі »
КЛІМАТОЛОГІЧНИЙ ПРОГНОЗ ПОГОДИ - це Довгостроковий прогноз погоди, що базується на кліматологічній інформації для території, що розглядається

(КЛИМАТОЛОГИЧЕСКИЙ ПРОГНОЗ ПОГОДЫ - Долгосрочный прогноз ... Читати далі »
Лампафара - це Світлонапрямна лампа зі спрямовано відбивним покривом, що зумовлює світ лорозподіл відповідно до концентро ваної кривої сили світла, призначена для освітлення віддалених об'єктів < ... Читати далі »
Лампа - світильник - це Світлонапрямна лампа зі світлороз - сівновідбивним покривом, що зумовлює світлорозподіл відповідно до глибокої кривої сили світла, і яка призначена для освітлення близьких об'єктів ... Читати далі »
Коефіцієнт корисного використання енергоресурсів на тягу потягу - це Співвідношення між тепловою енергією, еквівалентною механічній роботі дотичної сили тяги, до теплової енергії витраченого палива за період тяги

(КОЭФФИЦИЕНТ ПОЛЕЗНОГО ... Читати далі »
Зубохонінгувальний верстат - це Хонінгувальний верстат для обробляння бічних поверхонь зубців

(ЗУБОХОНИНГОВАЛЬНЫЙ СТАНОК - Хонинговальный станок для обработки боковых поверхностей зубьев).
Електрошлакове зварювання плавким мундштуком - це Електрошлакове зварювання, в процесі якого матеріал дротяного електрода та напрямного пластинчастого мундштука плавиться і бере участь в утворенні шва

ЭЛЕКТРОШЛАКОВАЯ ... Читати далі »
Диглікольтерефталат - це Диоксіетиловий ефір терефтальової кислоти, який є проміжним продуктом у процесі синтезу поліетилентерефталату

ДИГЛИКОЛЬТЕРЕФТАЛАТ - (Диоксиэтиловый эфир терефталев ... Читати далі »
МІКРОКЛІМАТ ТЕПЛИЦІ - це Метеорологічні умови в теплиці, які штучно створені (МИКРОКЛИМАТ ТЕПЛИЦЫ - Метеорологические условия в теплице, которые искусственно созданы).
ШИРОТА ТОРГОВОГО АСОРТИМЕНТУ ТОВАРІВ - це Характеристика асортименту товарів торгового підприємства за кількістю груп та підгруп, що входять до нього (ШИРОТА ТОРГОВОГО АССОРТИМЕНТА ТОВАРОВ - Характеристика ассорти ... Читати далі »
ГЛИБИНА ТОРГОВОГО АСОРТИМЕНТУ ТОВАРІВ - це Характеристика асортименту товарів торгового підприємства за кількістю видів та різновидів, об'єднаних визначеними групами та підгрупами (ГЛУБИНА ТОРГОВОГО АССОРТИМЕНТА ТОВАРО ... Читати далі »
ФОРМУВАННЯ ТОРГОВОГО АСОРТИМЕНТУ ТОВАРІВ - це Цілеспрямоване добирання товарів за групами, підгрупами, видами та різновидами з урахуванням попиту споживачів та забезпечення рентабельності торговельної діяльності (ФОРМИРОВ ... Читати далі »
МІКРОКЛІМАТИЧНІ СПОСТЕРЕЖЕННЯ - це Метеорологічні спостереження у приземному шарі повітря за короткі проміжки часу з метою виявлення мікрокліматичних особливостей місцевості, які є наслідком впливу підстильної повер ... Читати далі »
РЕПРЕЗЕНТАТИВНА МЕТЕОРОЛОГІЧНА СТАНЦІЯ - це Метеорологічна станція, спостереження якої є типовими для визначеної території (РЕПРЕЗЕНТАТИВНАЯ МЕТЕОРОЛОГИЧЕСКАЯ СТАНЦИЯ - Метеорологическая станция, наблюдения которой ... Читати далі »
ВІКОВА МЕТЕОРОЛОГІЧНА СТАНЦІЯ - це Метеорологічна станція, призначена для вивчення вікового ходу метеорологічних величин і розташована тривалий час у практично незмінних умовах (ВЕКОВАЯ МЕТЕОРОЛОГИЧЕСКАЯ СТАНЦИ ... Читати далі »
ОПОРНА МЕТЕОРОЛОГІЧНА СТАНЦІЯ - це Метеорологічна станція з однорідним рядом спостережень, яка використовується для визначення кліматичних трендів ОПОРНАЯ КЛИМАТОЛОГИЧЕСКАЯ СТАНЦИЯ - Метеорологическая станц ... Читати далі »
МЕТЕОРОЛОГІЧНА СТАНЦІЯ СПЕЦІАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ - це Метеорологічна станція, спостереження на якій проводяться за спеціальною програмою (МЕТЕОРОЛОГИЧЕСКАЯ СТАНЦИЯ СПЕЦИАЛЬНОГО НАЗНАЧЕНИЯ - Метеорологическая станция, на котор ... Читати далі »
АВТОМАТИЧНА МЕТЕОРОЛОГІЧНА СТАНЦІЯ - це Метеорологічна станція, на якій автоматично реєструються метеорологічні величини (АВТОМАТИЧЕСКАЯ МЕТЕОРОЛОГИЧЕСКАЯ СТАНЦИЯ - Метеорологическая станция, на которой автомати ... Читати далі »
Багатогорішок - це Багатонасінний плід, що утворюється із декількох або багатьох горішків (плоди шипшини,, маклюри та ін.)

МНОГООРЕШЕК - Многосеменной плод, образованный некоторым мн ... Читати далі »
РЕЖИМ МЕТЕОРОЛОГІЧНИХ ВЕЛИЧИН - це Закономірності розподілу значень метеорологічних величин на певній території (РЕЖИМ МЕТЕОРОЛОГИЧЕСКИХ ВЕЛИЧИН - Закономерности распределения значений метеорологических вел ... Читати далі »
ІНВЕНТАРНА ТАРА - це Багатооборотна тара, яка належить конкретному підприємству і підлягає поверненню цьому підприємству (ДСТУ 2890) (ИНВЕНТАРНАЯ ТАРА - Многооборотная тара, принадлежащая конкр ... Читати далі »
ВИД ТАРИ - це Класифікаційна одиниця, що визначає тару за формою (ДСТУ 2890) (ВИД ТАРЫ - Классификационная единица, определяющая тару по форме).
Тип тари - це Класифікаційна одиниця, що визначає тару за матеріалом та конструкцією (ДСТУ 2890)

ТИП ТАРЫ - Классификационная единица, определяющая тару по материалу и констр ... Читати далі »
СПОЖИВЧА СПРОМОЖНІСТЬ - це Характеристика що визначає кількість певного товару, яку може придбати споживач (ПОТРЕБИТЕЛЬСКАЯ СПОСОБНОСТЬ - Характеристика, касающаяся количества определенного товара, к ... Читати далі »
Полідисперсність целюлози - це Неоднорідність целюлози за ступенем полімеризації

ПОЛИДИСПЕРСНОСТЬ ЦЕЛЛЮЛОЗЫ - Неоднородность целлюлозы по степени полимеризации.
Плодолисток - це Листкоподібний орган квітки покритонасінних рослин, в якому містяться насіннєві зачатки

ПЛОДОЛИСТИК - Листовидный орган цветка покрытосеменных растений, в котором ... Читати далі »
Топкий запобіжник - це Струмопровідна частина тримача топкої вставки, злучена з контактом топкої вставки

ПЛАВКИЙ ПРЕДОХРАНИТЕЛЬ - Предохранитель, у которого разрушение предусмотренных в ... Читати далі »
Захисне відношення за радіочастотою ( звукове мовлення ) - це Випромінювання [ випромінення ] радіохвиль або сигналів мовним передавачем

(ЗАЩИТНОЕ ОТНОШЕНИЕ ПО РАДИОЧАСТОТЕ ( ЗВУКОВОЕ ВЕЩАНИЕ) - Значение отношения полезного в ... Читати далі »
Підкладна вилка - це Пристосування, яке вставляють у прорізі ніпеля чи замка для утримування в підвішеному положенні бурильної (свердлильної) колони під час її нарощування або від'єднування бурильних ( ... Читати далі »
Періодичний радіотехнічний сигнал - це Детермінований сигнал, миттєві значення якого повторюються через рівні проміжки часу

ПЕРИОДИЧЕСКИЙ РАДИОТЕХНИЧЕСКИЙ СИГНАЛ - Детерминированный сигнал, мгновенные з ... Читати далі »
Програма (у мовленні ) - це Радіопередавач, в якому модулювальні сигнали репрезентують звукові мовні програми для безпосереднього приймання населенням

ПРОГРАММА (В ВЕЩАНИИ) - Последовательнос ... Читати далі »
Параметр (нд переменная) - це Характеристика окремої властивості об' єкта або процесу, яка допускає кількісну оцінку ПАРАМЕТР (НД ПЕРЕМЕННАЯ) - Характеристика отдельного свойства объекта или процесса, ... Читати далі »
Охолоджувач - це Теплообмінник, призначений для охолодження робочого середовища

ОХЛАДИТЕЛЬ - Теплообменник, предназначенный для охлаждения рабочей среды Типи з'єднань гідропроводів ... Читати далі »
Антипірени - це Характеристика погоди в конкретний момент чи проміжок часу в певному пункті чи на певній території

АНТИПИРЕНЫ - Функциональные добавки, понижающие горючесть стекло ... Читати далі »
Фальцевально-швейная машина - це Багатосекційна скомбінована чи ножова фальцювальна машина з апаратами для скріплювання зошита термонитками ФАЛЬЦЕВАЛЬНО-ШВЕЙНАЯ МАШИНА - Многосекционная комбинированная ил ... Читати далі »
Тревога - це Попереджування про наявність небезпеки для життя людини, для збереження майна або довкілля ТРЕВОГА - Предупреждение о наличии опасности для жизни человека, для сохранения ... Читати далі »
Толстая кишка - це Дванадцятипала кишка великої рогатої худоби ТОЛСТАЯ КИШКА - Двенадцатиперстная кишка крупного рогатого скота).
Техническая шквара - це Напівфабрикат, що отримують під час виробництва кормового борошна ТЕХНИЧЕСКАЯ ШКВАРА - Полуфабрикат, получаемый при производстве кормовой муки).
Таймер - це Хронометричний пристрій системи ТС (ОіОПС), призначений для відліку та видавання часових інтервалів і керівних команд ТАЙМЕР - Хронометрическое устройство системы ТС(ОиОПС ... Читати далі »
Нагрівач - це Теплообмінник, призначений для нагрівання робочого середовища

НАГРЕВАТЕЛЬ - Теплообменник, предназначенный для нагрева рабочей среды.
Стандартная цель - це Конструктивний елемент, характеристики електромагнітного спектру випромінювання якого аналогічні характеристикам випромінювання людини, вагою від 50 до 70 кг, зростом від 165 до 18 ... Читати далі »
Металопластинчаста радіолінза - це Прискорювальна радіолінза, виготовлена у вигляді тонких металевих пластин спеціального профілю, паралельних одна до одної та до головного напрямку поширення електромагнітних хвиль ... Читати далі »
Репродукционный увеличитель-цветоделитель - це Репродукційний фотоапарат для отримання на фототехнічній плівці збільшеного кольороподіленого зображення кольорового прозорого оригіналу РЕПРОДУКЦИОННЫЙ УВЕЛИЧИТЕЛЬ-ЦВЕТОДЕЛИТ ... Читати далі »
Вторинний фронт - це Об'єктивування прогностичних за характером суб'єктивних оцінок

ВТОРИЧНЫЙ ФРОНТ, ПРИЗЕМНЫЙ ФРОНТ - Малоконтрастный фронт в пограничном слое тропосферы, разделяющий ... Читати далі »
Основний фронт - це Мікромасштабні вертикальні рухи повітря, пов'язані з турбулентністю в атмосфері, що являють собою чергування по горизонталі відносно невеликих об'ємів повітря з вертикальними рухам ... Читати далі »
Навантаження - це Радіолокаційна карта з даними кількох метеорологічних радіолокаторів та візуального спостерігання на метеостанціях

НАГРУЗКА - Совокупность численных значений элект ... Читати далі »
Осветление крови - це Знебарвлювання крові хімічними реагентами, ферментами або фізичними методами ОСВЕТЛЕНИЕ КРОВИ - Обесцвечивание крови химическими реагентами, ферментами или физическими мет ... Читати далі »
Обнаружение вскрытия - це Застосовування пристроїв виявляння розкриття (зламування) для виявляння доступу в систему ТС (ОіОПС) або її складову частину ОБНАРУЖЕНИЕ ВСКРЫТИЯ - Применение устройств об ... Читати далі »
Доцентровий турбокомпресор - це Турбокомпресор, в якому потік в обертових гратках лопаток в меридіанній площині має проміжний між радіальним і осьовим напрямок

ЦЕНТРОСТРЕМИТЕЛЬНЫЙ КОМПРЕССОР - Ра ... Читати далі »
Відцентровий турбокомпресор - це Турбокомпресор, в якому потік в обертових гратках лопаток у меридіанній площині має осьовий напрямок

ЦЕНТРОБЕЖНЫЙ КОМПРЕССОР - Радиальный компрессор, в котором пот ... Читати далі »
Зрілість віскози - це Характеристика віскози, що виражає її стійкість до дії коагулянтів

ЗРЕЛОСТЬ ВИСКОЗЫ - Устойчивость вискозы к действию коагулянтов.
Компресор динамічної дії - це Турбокомпресор, в якому потік в обертових гратках лопаток у меридіанній площині має радіальний напрямок

КОМПРЕССОР ДИНАМИЧЕСКОГО ДЕЙСТВИЯ - Компрессор, в котором р ... Читати далі »
Затискач живлення - це Струмопровідна деталь, яка забезпечує електричне злучення проводів контактного підвісу між собою чи з проводом живлення

ПИТАЮЩИЙ ЗАЖИМ - Проводящая деталь, обеспеч ... Читати далі »
Костный полуфабрикат - це Напівфабрикат, що отримують із знежирених та знеклеєних кісток внаслідок їх сушіння або часткового зневоднювання КОСТНЫЙ ПОЛУФАБРИКАТ - Полуфабрикат, получаемый из обезжир ... Читати далі »
Кормовой полуфабрикат - це Напівфабрикат, що отримують з формених елементів харчової крові, гідролізату кератиномісткої сировини та бульйону, отриманого під час виробництва харчового кісткового жиру, признач ... Читати далі »
Електрошлакове зварювання плавким електродом - це Електрошлакове зварювання дротяним чи пластинчастим електродом, під час якого матеріал електрода плавиться і бере участь в утворенні шва

ЭЛЕКТРОШЛАКОВАЯ СВАРКА ПЛАВЯЩИ ... Читати далі »
Класс молодняка крупного рогатого скота - це Характеристика молодняка великої рогатої худоби залежно від віку та живої маси або маси туші КЛАСС МОЛОДНЯКА КРУПНОГО РОГАТОГО СКОТА - Характеристика молодняка крупного ро ... Читати далі »
Категория мяса - це Характеристика м'яса в залежності від його вгодованості та якості КАТЕГОРИЯ МЯСА - Характеристика мяса в зависимости от его упитанности и качества).
Категория крупного рогатого скота [овец, коз] - це Характеристика великої рогатої худоби [ овець, кіз ] або їх туш в залежності від їх вгодованості КАТЕГОРИЯ КРУПНОГО РОГАТОГО СКОТА [ОВЕЦ, КОЗ] - Характеристика крупного ро ... Читати далі »
Категория свиней - це Характеристика свиней залежно від їх живої маси або маси туші та товщини сала над остистими відростками між 6 і 7 спинними хребцями КАТЕГОРИЯ СВИНЕЙ - Характеристика свине ... Читати далі »
Защита от вскрытия - це Застосовування електричних або механічних засобів для запобігання доступу в систему ТС (ОіОПС) або її складову частину ЗАЩИТА ОТ ВСКРЫТИЯ - Применение электрических или ме ... Читати далі »
Жиро-фосфатиднобелковый концентрат - це Напівфабрикат, що отримують із яловичої та свинячої фузи, призначений для виробництва замінника незбираного молока для телят ЖИРО-ФОСФАТИДНОБЕЛКОВЫЙ КОНЦЕНТРАТ - Полуфабри ... Читати далі »
Горизонтальний хонінгувальний верстат - це Хонінгувальний верстат з горизонтальним розташуванням осі шпинделя

(ГОРИЗОНТАЛЬНЫЙ ХОНИНГОВАЛЬНЫЙ СТАНОК - Хонинговальный станок с горизонтальным расположением оси ... Читати далі »
Гідролітичне поліамідування капролактаму - це Поліамідування капролактаму, зініційоване гідролітичним розщепленням лактамного циклу

ГИДРОЛИТИЧЕСКОЕ ПОЛИАМИДИРОВАНИЕ КАПРОЛАКТАМА - Полиамидирование капролактама ... Читати далі »
Гідробак - це Гідропосудина, призначена для живлення об'ємного гідропривода робочою рідиною

ГИДРОБАК - Гидроемкость, предназначенная для питания объемного гидропривода рабочей ж ... Читати далі »
Гідроакумулятор - це Гідропосудина, призначена для акумулювання та повернення енергії робочої рідини, що перебуває під тиском

ГИДРОАККУМУЛЯТОР - Гидроемкость, предназначенная для аккум ... Читати далі »
Вторичная стандартная цель - це Конструктивний елемент, характеристики якого аналогічні характеристикам невеликої тварини (наприклад, типу миші, що має форму циліндра діаметром 30 мм та довжиною 150 мм), що перед ... Читати далі »
Белково-жировой концентрат - це Напівфабрикат, що отримують із гідролізату кератиномісткої сировини, кормового жиру або технічного тваринного жиру та бульйону, який утворюється під час витоплювання кісткового жир ... Читати далі »
Відеосигнал - це Немодульований широкосмуговий сигнал, що звичайно відповідає сигналу зображення у телевізійному тракті, сигналу факсимільного зв'язку, локаційному сигналу після детектора

... Читати далі »
Односвязанный объект управления - це Багатовимірний об'єкт керування, в якому кожний керований параметр залежить тільки від одного керівного діяння ОДНОСВЯЗАННЫЙ ОБЪЕКТ УПРАВЛЕНИЯ - Многомерный объект управле ... Читати далі »
Вертикальний хонінгувальний верстат - це Хонінгувальний верстат з вертикальним розташуванням осі шпинделя

(ВЕРТИКАЛЬНЫЙ ХОНИНГОВАЛЬНЫЙ СТАНОК - Хонинговальный станок с вертикальным расположением оси шпинд ... Читати далі »
ВІДНОШЕННЯ ` ВІДЕОСИГНАЛ / ШУМ ` ОХОРОННОЇ ТЕЛЕ ВІДЕО СИСТЕМИ - це Співвідношення рівня ( потужності ) корисного відеосигналу і рівня ( потужності ) завад та шумів у відеотракті, що визначає якість телевізійного зображення підохоронної зони та/ аб ... Читати далі »
Параметр воздействия - це Характеристика діяння, яка допускає кількісну оцінку ПАРАМЕТР ВОЗДЕЙСТВИЯ - Характеристика воздействия, которая допускает количественную оценку.
Многосвязанный объект управления - це Багатовимірний об'єкт керування, в якому принаймні один керований параметр залежить більше ніж від одного керівного діяння та (або) кілька керованих параметрів залежать від одного ... Читати далі »
ФОРМАТ ТЕЛЕВІЗІЙНОЇ КАМЕРИ ОХОРОННОЇ ТЕЛЕ ВІДЕО СИСТЕМИ - це Співвідношення сторін та величини діагоналі світлочутливої зони матриці або фотомішені вакуумної передавальної трубки, за допомогою якої формується зображення підохоронної зони та/ ... Читати далі »
ФОРМАТ ЕКРАНА МОНІТОРА ОХОРОННОЇ ТЕЛЕ ВІДЕО СИСТЕМИ - це Співвідношення сторін та величини діагоналі зображення підохоронної зони та/ або об'єкта на екрані монітора ФОРМАТ ЭКРАНА МОНИТОРА ОХРАННОЙ ТЕЛЕ( ВИДЕО)СИСТЕМЫ - Соотношени ... Читати далі »
Взаимодействие - це Цілеспрямоване взаємне діяння деяких об' єктів або процесів ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ - Целенаправленное воздействие некоторых объектов или процессов на другие объекты или процессы.
Інерціальна навігаційна система - це Автоматизована система, призначена для вимірювання одного чи декількох навігаційних параметрів на основі інерціального числення шляху і для оброблення одержаної інерціальної навіга ... Читати далі »
Информационный интерфейс - це Регламентована сукупність сигналів, їх послідовність при обміні даних та спричинювані ними дії, а також вимоги до сигналів, вхідних та вихідних кіл і до фізичного середовища, по як ... Читати далі »
Фотографічний матеріал - це Світлочутливий матеріал, призначений для утворення на ньому фотографічного зображення (ДСТУ 2937)

ФОТОГРАФИЧЕСКИЙ МАТЕРИАЛ, ФОТОМАТЕРИАЛ - Светочувствительный мате ... Читати далі »
Признак воздействия - це Характеристика діяння, що може бути оцінена тільки якісно ПРИЗНАК ВОЗДЕЙСТВИЯ - Характеристика воздействия, которая может быть оценена только качественно.
Признак - це Характеристика окремої властивості об' єкта або процесу, яка може мати тільки якісну оцінку ПРИЗНАК - Характеристика отдельного свойства объекта или процесса, допускающая ... Читати далі »
Динамическая характеристика - це Характеристика об'єкта, що дозволяє оцінити зміну його стану в усталеному та перехідному режимі ДИНАМИЧЕСКАЯ ХАРАКТЕРИСТИКА - Характеристика объекта, позволяющая оценивать ... Читати далі »
Шліцехонінгувальний верстат - це Хонінгувальний верстат для обробляння бічних та внутрішніх поверхонь шліців

(ШЛИЦЕХОНИНГОВАЛЬНЫЙ СТАНОК - Хонинговальный станок для обработки боковых и внутренних ... Читати далі »
Легувальний елемент - це Консолідований сплав, одержаний методами порошкової металургії

(ЛЕГИРУЮЩИЙ ЭЛЕМЕНТ - Металл или неметалл, добавляемый в основной металл для придания ему необходимы ... Читати далі »
Струмовий увід - це Струмопровідна деталь лампи розжарення чи розрядної лампи, по якій електроживлення підводиться від цоколя до тіла розжарення або до електродів

ТОКОВЫЙ ВВОД - Токоп ... Читати далі »
Укладач жорсткої суміші - це Склотрикотажне полотно циліндричної або овальної форми завширшки не більше як 20 мм

УКЛАДЧИК ЖЕСТКОЙ СМЕСИ - Оборудование дяя транспортировки и укладки жесткой бет ... Читати далі »
Випресувальний механізм (об` ємних залізобетонних блоків ) - це Склотрикотажне полотно трубчастої форми

(ВЫПРЕССОВОЧНЫЙ МЕХАНИЗМ (ОБЪЕМНЫХ ЖЕЛЕЗОБЕТОННЫХ БЛОКОВ) - Механизм, предназначенный дня выпрессовки вкладышей из изделий ... Читати далі »
Поверхневий віброущільнювач ( формувальної машини ) - це Переоформляння [ переоформлення ] передплати за новою адресою передплатника за його бажанням

ПОВЕРХКОСТНЫЙ ВИБРОУПЛОТНИТЕЛЬ ( ФОРМОВОЧНОЙ МАШИНЫ) - Оборудование дл ... Читати далі »
Дизайновий [ ергономічний ] рівень виробу - це Характеристика, що її використовують для оцінювання дизайнового рівня об'єкта

(ДИЗАЙНЕРСКИЙ [ЭРГОНОМИЧЕСКИЙ] УРОВЕНЬ ИЗДЕЛИЯ - Степень соответствия дизайнерских [ ... Читати далі »
Логотип - це Вiдраховування [ вiдрахування ] визначеної кiлькостi перiодичних видань, пакування [ упакування ] їх у пачки та мiшки, оформляння [ оформлення ] супровiдних документiв для вiдправл ... Читати далі »
Скло багатошарове металізоване - це Конструкційний матеріал, складовою частиною якого є скло з домішками металів, призначений для захисту від різних видів випромінень ( ДСТУ 3290)

(МЕТАЛЛИЗИРОВАННОЕ МНОГ ... Читати далі »
Багатошарове силікатне скло - це Конструкційний матеріал, що складається із склеєних між собою пластин тільки із силікатного скла ( ДСТУ 3290)

(МНОГОСЛОЙНОЕ СИЛИКАТНОЕ СТЕКЛО - Конструкционный мат ... Читати далі »
Багатошарове скло - це Конструкційний матеріал, що складається із склеєних між собою скляних пластин ( ДСТУ 3290)

(МНОГОСЛОЙНОЕ СТЕКЛО - Конструкционный материал, состоящий из склеенных ... Читати далі »
Захисне скло - це Конструкційний матеріал, що складається з одного або декількох шарів скла з полімерними матеріалами ( або без них ), з повітряним прошарком ( прошарками ) між ними ( або без нього ... Читати далі »
Ступінь вогнетривкості - це Характеристика нормованої вогнетривкості будинків і споруд, що її визначають границею вогнетривкості основних будівельних конструкцій ( ДСТУ 2272)

СТЕПЕНЬ ОГНЕСТОЙКОСТ ... Читати далі »
Панцерована перешкода - це Конструктивний елемент панцерованого захисту автомобіля, що складається з панцерованих деталей

(БРОНЕВАЯ ПРЕГРАДА - Конструктивный элемент броневой защиты автомоби ... Читати далі »
Культивування біологічних агентів - це Цілеспрямоване вирощування біологічних агентів з використанням поживних середовищ

КУЛЬТИВИРОВАНИЕ БИОЛОГИЧЕСКИХ АГЕНТОВ - (Целенаправленное выращивание биологическ ... Читати далі »