геометрично та фізично нелінійний розрахунок (ГФНР)

👉 Визначення:

геометрично та фізично нелінійний розрахунок (ГФНР) (або геометрически и физически нелинейный расчет (ГФНР)) - Розрахунок на основі теорії згину оболонки для ідеальної конструкції з використанням припущень нелінійної теорії великих прогинів із урахуванням нелінійних пружно-пластичних характеристик матеріалу. На кожному етапі навантаження проводиться перевірка біфуркаційного власного значення.

геометрически и физически нелинейный расчет (ГФНР) Расчет, базирующийся на теории изгиба оболочек для идеальной конструкции, с использованием допущений нелинейной теории больших прогибов и с учетом нелинейных упруго-пластических характеристик материала. На каждом этапе нагружения проверяется бифуркационное собственное значение.

geometrically and materially nonlinear analysis (GMNA) An analysis based on shell bending theory applied to the perfect structure, using the assumptions of nonlinear large deflection theory for the displacements and a nonlinear elasto-plastic material law. A bifurcation eigenvalue check is included at each load level.

Англійською термін перекладається, як 'geometrically and materially nonlinear analysis (GMNA)'.

Референси:

"геометрично та фізично нелінійний розрахунок (ГФНР) або геометрически и физически нелинейный расчет (ГФНР) (англ.: geometrically and materially nonlinear analysis (GMNA))" згадується у нормативному документі EN 1991 Дії на конструкції. Теги: розрахунок, EN 1991, конструкція. Довжина тлумачення терміну: 974 символів.
 › 
Просмотров: 3342 | | Рейтинг: 0.0/0
Фразу додано 2013-07-15 та оновлено . Відповідно пройшло днів - 0.

❔ Де згадується геометрично та фізично нелінійний розрахунок (ГФНР)?

"геометрично та фізично нелінійний розрахунок (ГФНР)" згадується у нормативному документі EN 1991 Дії на конструкції.

❔ Чи є переклад на англійську?

"геометрично та фізично нелінійний розрахунок (ГФНР)" англійською буде geometrically and materially nonlinear analysis (GMNA).

❔ Яким чином зібрано цю інформацію?

Редакторський колектив сайту збирав інформацію про "геометрично та фізично нелінійний розрахунок (ГФНР)" з відкритих джерел в мережі інтернет та в нормативній літературі. На сторінці ви знайдете вказівки на джерело.

Термін геометрично та фізично нелінійний розрахунок (ГФНР) відноситься до категорії літера "Г", згадується у документі EN 1991 Дії на конструкції. На англійську мову геометрично та фізично нелінійний розрахунок (ГФНР) перекладається, як 'geometrically and materially nonlinear analysis (GMNA)'.

Ключові слова сторінки: розрахунок, EN 1991, конструкція.

У "словнику будівельника" є такий термін: Деформації фундаментів за властивостями грунтів основи
Деформації фундаментів при зміні властивостей основи і його недостатньої несучої здатності висвітлені в ряді робіт. Основними причинами відмови підстав є: тривалі простої розроблен...

👉Суміжні терміни

Також прогляньте схожі технічні визначення з EN 1991 Дії на конструкції:

👉Абетка Термінів

А [739]
Б [652]
В [1645]
Г [724]
Д [950]
Е [526]
Є [29]
Ж [77]
З [1158]
І [385]
К [1944]
Л [487]
М [981]
Н [978]
О [958]
П [2758]
Р [1115]
С [1900]
Т [1162]
У [309]
Ф [590]
Х [206]
Ц [160]
Ч [230]
Ш [323]
Щ [38]
Ю [42]
Я [46]

👉Додаткова інформація: